Kirjoittaja: Lalli Mustakallio

Elämme muutoksen aikoja. Maailmalla jyllää pandemia ja rokkenrollin keksijä on kuollut. Muusikot esiintyvät livenä kameroille, jotka sitten lähettävät kuvaa ja ääntä kotisohville.

Tähän asti maailmanlaajuisia uusia viruksia on ilmennyt noin kymmenen vuoden välein. Nyt tutkijat ennustavat, että ikiroudan sulaessa vanhat virukset heräävät horroksesta ja pandemiat yleistyvät. Eläimistä ihmiseen siirtyvät virukset yleistyvät sitä mukaa, kun eläimiltä viedään luontaista elintilaa.

Tuoko sääski seuraavan pandemian Siperian tundrilta ja onko tulevaisuuden lainsuojaton kotiarestia rikkova muusikko, joka tilattiin salakapakkakeikalle? Kapakan pitäjistä puhumattakaan.

Hallituksen rajoitukset osuivat ensimmäisenä tapahtumateollisuuden ja esiintyjien kintuille. Nämä massatapahtumia koskevat rajoitukset myös poistuvat viimeisenä, otaksun. Vai tulisivatkohan ihmiset maskit naamalla keikoille?

Ainakin black metalliin ja horrorcoreen sellaiset voisivat sopia, mutta totuttelua tämä kansa ainakin suojainten käyttöön tarvitsisi. Kun olet naama vastatusten sadan muun ihmisen kanssa, jotka huokailevat ja yskivät suoraan kohti, on vaikeaa välttyä kulkutaudeilta.

Luulenkin erilaisten esitysten striimauspalveluiden lisääntyvän ja esiintyjien joutuvan opettelemaan uuden normin. Tuskin se ikirouta vielä kesäksi sulaa, mutta siinä vaiheessa ollaan sitten valmiita ja tilataan Sarmasteelta sekä kunnon sääski- että nettiverkot!

Mutta katoaako musiikista samalla sielu? Osa kuulijoista varmaan kokee näin ja osa taas löytää sen sielukkuuden juuri visuaalisesta olohuonekonsertista. Välispiikkien heittäminen lonkalta tyhjälle salille ei nimittäin ole mikään helppo rasti.

Nyt kun keikkoja ei juurikaan ole, artistit ja bändit keskittyvät luomistyöhön. Sekin tosin vaikeutuu, jos puolet bändistä asuu naapurimaassa, jonne rajat ovat kiinni, tai ainakin näennäisesti kiinni. 

Täytyy kiittää vanhempiani, jotka kannustivat minua aikoinaan hommaamaan myös niin sanotun ’’oikean ammatin’’ ja sattumoisin allekirjoitin työsopimuksen juuri viikkoa ennen rajoituksien voimaan astumista.

Olen onnekas ja tiedän sen, että kaikilla ei ole yhtä hyvä tuuri. Toivottavasti rokote koronaan kehitetään pian ja ravintolat aukeaisivat nopeasti. Köyhille keikkamuusikoille ainakin jälkimmäinen olisi enemmän kuin toivottua!

Nyt kun yksi rokkenrollin ikoneista, tuttifruttimies Little Richard astui tuonpuoleiseen, alamme jo miettiä kuinka kuolematon Rolling Stonesin kitaristi Keith Richards lopulta onkaan?

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?