Kirjoittaja: Lalli Mustakallio

Suomalaista työmoraalia arvostetaan maailmalla, mutta arvostetaanko sitä enää Suomessa? Työntekijöiden etuja ajavia ammattiliittoja arvostellaan mediassa jatkuvasti, ja uutisointi on sangen yksipuolista.

Liittojen valtaa halutaan murentaa, jotta hintoja voitaisiin polkea alemmas lähinnä duunarin kustannuksella ja tilalle tarjotaan yksityistä työttömyyskassaa, jonka oikeusapu työntekijälle on olematonta. 

Ammattiliitot ovat yleishyödyllisiä yhteisöjä ja ajavat heikomman osapuolen etua. Tämä luo turvallisuutta ja luottamusta koko yhteiskuntaan.

Ammattiyhdistykset saavat verohelpotuksia muiden yleishyödyllisten yhdistysten tapaan. Samat edut koskevat myös työnantajapuolen järjestöjä.

Helpotukset liittyvät sijoitustuottoihin ja yhdistysten omistamien kiinteistöjen verotukseen sekä liittoon kuuluvan jäsenen oikeuteen vähentää liiton jäsenmaksut verotuksessa tulonhankkimiskuluna.

Tämäkin oikeus kuuluu myös työnantajapuolen yhdistysten jäsenille.

Muutoin yhdistykset maksavat veroja täysin normaalisti. Myös urheiluseurat, kansalaisjärjestöt ja tiedettä sekä taidetta tukevat säätiöt ovat yleishyödyllisiä yhteisöjä.

Monimiljonäärisijoittajien omistamilla mediapalstoilla paasataan, että vain ammattiyhdistysten verohelpotuksiin täytyisi puuttua, kun samalla vakuutuskuoriin on piilotettu verokarhulta omaisuutta monikymmenkertaisesti.

Juuri nämä kuoret pitäisi saada verolle pantaviksi ja tuotot kiertämään jokapäiväiseen suomalaiseen arkeen ja kulutukseen.

Eläkerahastoja voisi myös verottaa, mutta duunarit on jätettävä jo rauhaan ja annettava heidän keskittyä töihinsä ja perheidensä elättämiseen. 

Suomessa ammattiyhdistysten järjestäytymisaste on kaikesta huolimatta maailman ykköstasoa ja työnteon moraali vahvaa. 

Kuulin vasta jutun, jossa amerikkalaiset työkaverit olivat suuttuneet suomalaisille, kun nämä tekivät samassa ajassa kolminkertaisen määrän töitä amerikkalaisiin verrattuna. Jenkit pelkäsivät, että joutuvat itsekin töihin, kun tähän asti jenkeissä kellokortin leimaus oli ollut työpäivän kohokohta.

Työn tekemisellä täytyy tulla toimeen, oli se sitten postin jakamista, numeroiden laskemista tai kitaran soittoa.

Ei ole kumma, jos työntekijät lakkoilevat, kun heidän toimeentuloaan uhataan näinkin rajusti mitä viime aikoina on nähty ja ko ne kyssyy, että mitä mieltä molen kikystä niin mie vastaan, että se on ihan pytystä!

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?