Kirjoittaja: Markus Mustajärvi

Suomessa käydään ehkä maailman rehellisimmät vaalit. Kun äänestyslippu on merkattu ja vaaliuurnaan tiputettu niin sen jälkeen ei tarvitse epäillä, etteikö niitä laskettaisi oikein.

Tällainen itsestäänselvyys ei ole itsestäänselvyys kaikkialla.

Jouduin odottamaan melkein neljännesvuosisadan, että oma puolueeni, vasemmistoliitto, otti vaalivoiton eduskuntavaaleissa.

Iso kiitos kuuluu puolueen puheenjohtajalle Li Anderssonille. Ratkaisevia eivät olleet hänen erinomaiset esiintymisensä vaan asenne. Puheenjohtaja näytti esimerkkiä.

Kun tekee kotiläksynsä kunnolla, pärjää missä tahansa tilanteessa. Se tarttui vasemmistoliiton ehdokkaisiin. Mielipidemittaukset eivät meitä lannistaneet.

Keskustelin Lin kanssa kahden kesken, kun hän pohti puheenjohtajaehdokkaaksi lähtemistään. Sanoin, että yksi iso syy minulle jatkaa politiikassa on se, että hän alkaa puheenjohtajaksi.

Vanhan konkarin vainu ei pettänyt. Olen iloinen.

Vasemmistoliiton vaalivoitto oli suhteellisesti ottaen suurempi kuin millään muulla puolueella. Me emme saa vetoapua valtamedialta, joten meidän täytyy tehdä työ itse.

Arvostan todella paljon kaikkia ehdokkaita, jotka lähtivät kisaan mukaan.

Arvostan myös muiden puolueiden ehdokkaita. Kun te olette olleet kisassa mukana, allekirjoitatte demokratian pelisäännöt. Sekään ei ole itsestään selvää tässä epävakaassa maailmassa.

Lappi sai uudet edustajansa Arkadianmäelle. Vaalien jälkeen on todettava, että oikein valittu.

Omalta kohdaltani alkoi jo viides kausi. Se panee miettimään mettäperän pojan uraa. Aina ei ole ollut helppoa.

Uskon, että jokainen valittu Lapin kansanedustaja tekee parhaansa. Nykyisenä Lapin kansanedustajien puheenjohtajana kutsun meidät kaikki koolle, ja siinä tapaamisessa päätämme, mitkä asiat ovat meille yhteisiä, puoluekantaan katsomatta.

Sen listan mukaan mennään.

Kiitos äänestäjille.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?