Kirjoittaja: Paavo Väyrynen

Olin ensimmäisen kerran kansanedustajaehdokkaana 49 vuotta sitten. Sain runsaat 6000 ääntä, enemmän kuin muut Keskustapuolueen lappilaiset ehdokkaat. Peräpohjolasta valituksi tulivat lisäkseni Veikko Hanhirova ja Pekka Vilmi.

Vaali-innostus oli korkealla. Tervolassa pikkutyttö kysyi vaalipäivänä naapurin väeltä, olivatko he käyneet jo ”väyrystämässä”.

Jussi Halla-aho näyttää uskovan, että minun lappilaiset EU-, euro- ja maahanmuuttokriittiset kannattajani äänestävät Perussuomalaisia, kun olen itse ehdokkaana Uudellamaalla.

Halla-aho erehtyy. Perussuomalaiset eivät ole uskottava vaihtoehto edes maahanmuutto- ja eurokriittisille äänestäjille.

Perussuomalaiset oli hallituspuolue syksyllä 2015, kun Tornion kautta yli rajan tuli 30 000 maahanmuuttajaa, joista tiedettiin, että useimmat heistä eivät turvapaikkaa saa.

Esitin rajatarkastusten palauttamista ja maahan pyrkijöiden käännyttämistä rajalta. Sanottiin, ettei tämä olisi ollut mahdollista. Kuitenkin Saksa ja Itävalta olivat jo palauttaneet rajatarkastukset, ja myöhemmin Ruotsi, Norja ja Tanska tekivät samoin. Euroopan tuomioistuin on antamassaan ratkaisussa vahvistanut, että käännyttäminen rajalta olisi ollut mahdollista.

Perussuomalaiset ovat muutoinkin täydessä vastuussa Sipilän hallituksen ääriliberaalista maahanmuuttopolitiikasta kesään 2017 saakka.

Tein kesällä 2015 kansalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa. Aloite sai yli 53 000 allekirjoittajaa, ja keväällä 2016 se jätettiin eduskunnalle. Talousvaliokunta ja perustuslakivaliokunta kuulivat asiantuntijoita. Talousvaliokunta antoi aloitteesta lausuntonsa.

Syksyllä perustuslakivaliokunta aloitti mietintöluonnoksen käsittelemisen. Marraskuussa se kuitenkin yllättäen päätti, ettei aloitetta tuoda keskusteltavaksi ja äänestettäväksi täysistuntoon. Kerrotaan, että valiokunnassa aloitteen hautaamista ajoivat erityisesti perussuomalaiset jäsenet.

Vaikka olen ehdolla Uudellamaalla, aion kansanedustajana jatkaa Lapin puolustamista. Näin olen tehnyt aikaisemminkin sekä Uudenmaan kansanedustajana että ”Terve Helsinki” –liikkeen edustajana Helsingin kaupunginvaltuustossa. Elinvoimaiset, terveet maakunnat ja elävä maaseutu ovat tärkeitä myös helsinkiläisten ja muiden pääkaupunkiseudun asukkaiden hyvinvoinnille.

Jussi Halla-aho ei ole Helsingin valtuustossa noussut vastustamaan Jan Vapaavuoren johtamaa keskittävää metropolipolitiikkaa.

Johtamani Tähtiliike asettaa Lapin vaalipiirissäkin omat ehdokkaansa. Heidän kauttaan lappilaiset voivat antaa tukensa sille poliittiselle linjalle, jota olen 50 vuoden ajan ajanut.

Uskon, että Lapissa ”väyrystetään” Tähtiliikkeen ehdokkaita.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?