Kirjoittaja: Matti Torvinen

Eduskunnasta keskustellaan milloin seksuaalisen häirinnän osalta, milloin Kontulan paljastuskirjan romansseista ja seksistä, milloin taas Hakkaraisen ja Vähämäen saunassa asumisesta. Sitä se on olla kansakunnan silmätikkuna, hyvä niin, ei pääse päivät käymään harmaiksi. Mutta onko niissä jutuissa erilaista siihen mitä on työ missä tahansa työpaikassa. Tuskinpa on sen kummempaa. Itse uskon näin. Poliitikot ovat kuvajainen kansasta ja pääsykoe ovat vaalit.

Itse koen Eduskunnan työpaikkana, jossa istutaan tuntikausia neljän seinän sisällä. Kuuntelemme asiantuntijoita ja teemme mietintöjä sekä luonnoksia. Se on sitä hikipinkoa puurtamista, joka aika ajoin puuduttaa. Siksi varmaan joillakin mopedi alkaa keulia. Keksitään puolet jutuista ja loppu menee itsestään.

Viime viikkojen keskustelun suuria kulmia ovat olleet Soinin puheen arviointi, tiedustelulakien kiireellisyys, puoluetukien uudistaminen ja presidentin kirjojen setviminen. Näistä kaikista aiheista on meillä jokaisella oma totuutemme.

Hiukan sama asia on irtisanomislakien hirttäminen ay-liikkeen lakkoiluun. Aiheutetaan pienen asian vuoksi satojen miljoonien tappiot syyttömille yrityksille. Kyse on syvän vasemmiston ay-pomojen vallasta vastaan poliittinen keskusta-oikeiston valta. Ja kohta pomot istuvat samaan pöytään ja juovat kaffia ja ehkäpä calvadosta. Ja rahvas saa hoitaa likaisen työn. Ollaan me tyhmiä.

 Itselläni on jännät päivät edessä, saako poikani Turo ajokortin. Ikää on kohta 18 vuotta ja edessä on ajokoe. Kovasti hän on kasvanut siitä, kun Putaan rannalla ajeltiin pyörällä. Hyvällä muistellaan Pellon vuosia, oli hyvät kaverit ja hyvä koulu.

Omalle osalleni on tullut paljon työtä ja touhua politiikan saralla. Jouduinhan ikään kuin nousemaan liikkuvaan junaan, vuosi sitten kesäkuussa, kun Hanna Mäntylä lähti EU:n hommiin. Sen jälkeen on ollut kyyti kylmää.

Ensin huutia tuli entisiltä persukavereilta, sitten medialta ja lopulta muilta poliittisilta kilpailijoilta. Yhtään päivää ei ole ollut, etteikö jotain pitäisi tehdä, vaikka vastata vain kateellisten kirjoitteluun ja kiusaamiseen. 

Nyt ollaan siinä vaiheessa, että pitää miettiä mitä jatkossa. Paljon on tullut pyyntöjä, että asetu Torvis-Matti ehdolle uudelleen. 

Pitää vielä miettiä, vaikka se on helppokin tehtävä, kyllä tai ei. Kyse on siitä, että ihmisten etuja pitää puolustaa, vaikka apinan raivolla. Saadaan nähdä, mutta Lapin ihmisiä en unohda, sanoin sitten kyllä tai ei. 

Lakimiestä tarvitaan aina, sekoittamaan selvät asiat ja ratkaisemaan vaikeat pesänjaot. 

Elämä on tässä ja nyt.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?