Kirjoittaja: Markus Lohi

Eduskunta hyväksyi 23.6.2021 hallituksen esityksen sote-uudistukseksi.

Hyväksytty lainsäädäntö luo puitteet uudistukselle. Sen onnistuminen kuitenkin ratkaistaan hyvinvointialueilla eli kussakin maakunnassa. Niille jää erittäin paljon valtaa uudistuksen toteuttamiseen.

Nyt ikkuna on auki uuden rakentamiselle. Tarkoitus ei ole, että kuntien ja sairaanhoitopiirien sosiaali- ja terveyspalvelut kootaan vain yhteen. On pystyttävä aidosti uudistamaan palveluja ja toimintatapoja.

Tällöin ihmisen kaikki tarpeet huomioidaan nykyistä paremmin ja häntä pystytään auttamaan kokonaisvaltaisesti. Tämä ei kuitenkaan toteudu ilman työntekijöiden tiivistä mukanaoloa uudistuksen täytäntöönpanossa. Jo väliaikaisten valmisteluelinten tulee kuulla henkilöstöä ja tiedottaa asioiden etenemisestä ajantasaisesti.

Jotkut ovat epäilleet, pystytäänkö uudistuksessa rakentamaan järkevää yhteistyötä julkisen ja yksityisen välille. Tässä on tärkeää palvelustrategia ja sen käytännön toteuttaminen.

Jokaisella hyvinvointialueella tulee luoda selkeä malli, jolla mahdollistetaan myös pienten yritysten joustava tapa jatkaa sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamista, on kyse sitten fysioterapeuteista, vanhusten palveluasumisesta tai vaikkapa ammatinharjoittajina toimivista lääkäreistä. Erityisesti kannustan palvelusetelien hyödyntämiseen.

Suomalaiset terveysalan yritykset ovat luoneet erinomaisia digipalveluja. Asiakas voi varata helposti esimerkiksi lääkäri- tai hammaslääkäriajan kännykkäsovelluksella, joka näyttää vapaat ajat eri toimipisteissä. Samalla sovellus on tiedonjaon kanava ja alusta vaikkapa etälääkäripalvelulle.

Näissä palveluissa julkinen terveydenhuolto on vielä jäljessä. Nyt olisikin viisautta rakentaa kumppanuuksia ja ottaa yritysten jo kehittämät digiratkaisut julkisen puolen käyttöön laajamittaisesti. Kenenkään sosiaali- ja terveyspalveluiden saanti ei kuitenkaan voi koskaan voi jäädä kiinni siitä, kykeneekö käyttämään älypuhelimen sovelluksia vai ei. Henkilökohtaista kontaktia ja läsnäoloa emme voi koskaan korvata älylaitteilla.

Soten tärkein onnistumisen mittari on asiakaskokemus. Paine kohdistuu ennen muuta arjen palveluihin eli vaikkapa terveyskeskuksen lääkärille pääsyyn tai siihen, pystytäänkö vanhusten kotona asumista tukemaan entistä paremmilla palveluilla. Onnistuminen ei ole mahdollista ilman lähipalveluiden turvaamista kaikkialla Lapissa. Sote-uudistus ei saa tarkoittaa lähipalveluiden heikkenemistä. Tämän varmistamisessa tulevat päättäjät ovat tärkeässä roolissa.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?