Kirjoittaja: Juhani Salmi

Maailmanlaajuinen sota covid-19-virusta vastaan on kestänyt yli vuoden. Taisteluvarustukseen kuuluvat käsihygienia, kasvomaskit, kontaktien rajoittaminen ja rokotukset. Kaikilla niillä on hyötyjen ohella haitallisia sivuvaikutuksia. Desinfiointiaineiden ja maskien haitat ovat kuitenkin niin vähäisiä, että niistä puhuminen on lapsellista marinaa, ja myös rokotteiden haitat näyttävät jäävän ennakoitua vähäisemmiksi. Kontaktien rajoittaminen sen sijaan on niin laaja ja monialainen kokonaisuus, että sen haittojen ja hyötyjen kriittinen arviolnti on hyvinkin perusteltua.

Euroopan eri maissa, myös Suomessa, on viime kuukausina levinnyt hallitusten ja terveysviranomaisten koronatoimia vastustava kansanliike. Jos liike keskittyisi arvostelemaan rajoitustoimia, joista voi olla perustellusti kahta mieltä, liikkeen sanoma ansaitsisi tulla kuulluksi. Se, että vanhusten eristäminen aiheuttaa psyykkisiä ongelmia, lähiopetuksen puuttuminen koulupudokkuutta, harrastusten rajaaminen yksinäisyyttä ja ravintoloiden sulkeminen konkursseja, on näet kiistaton tosiasia. Eikä THL ole erehtymätön eikä hallitus liioin. Kansalaiskeskustelua ei tule tukahduttaa.

Koronatoimia arvosteleva kansanliike ei kuitenkaan tyydy asialliseen argumentointiin eikä perusteltuun kritiikkiin. Se lyttää paitsi jokaikisen pienimmänkin rajoitteen myös maskien käytön ja käsien pesun. Ja ennen kaikkea se taistelee koronarokotuksia vastaan. 

Liikkeessä toimivien jyrkkyys johtuu kolmesta olettamuksesta, joihin koko liikkeen toiminta perustuu: (1) Covid-19 ei ole normaalia flunssaa kummempi sairaus. (2) Koko koronakohu on vain globalistien keksimä salajuoni, jonka tarkoitus on alistaa maailman kansat pienen rahaeliitin orjiksi. (3) Kaikki rokotukset ovat itsestään perkeleestä – ne ovat osa samaa salajuonta kuin korona.

Eikä näiden ihmisten toimintatapoihin kuulu sivistynyt keskustelu vaan provosointi. Sekä maan laillinen hallintokoneisto että THL:n kaltaiset asiantuntijaorganisaatiot koetaan vihollisiksi, jotka on kukistettava tarvittaessa vaikka epäparlamentaarisin keinoin.

Keitä kyseiseen kansanliikkeeseen kuuluu? Enemmistö liikkeen kannattajista lienee niin sanottuja hyödyllisiä idiootteja, jotka ovat vain tulleet hurahtaneeksi tähän omituiseen lahkoon. Heihin luen myös ainoan liikettä kannattavan kansanedustajan, perussuomalaisista potkut saaneen Ano Turtiaisen. Lähemmäs liikkeen kovaa ydintä päästään, kun selaillaan netin kulkutautimyönteisimpiä vaihtoehtomedioita, esimerkiksi MV-lehteä, Blokkimediaa, Vastavalkeaa ja Magneettimediaa. 

Näiden sivustojen pintaa ei tarvitse kovin paljon raaputtaa, kun törmää sangen mielenkiintoisiin ihmisiin ja aatteisiin. Miksikähän minä en osaa uskoa, että kun putinistit, kansallissosialistit ja qanonilaiset liittoutuvat, heitä painaa ensisijaisesti huoli suomalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista?

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?