Kirjoittaja: Mikko Kärnä

Syksy on alkanut ja se vaikuttaa varsin riistarikkaalta. Hyvä niin. Monessa lappilaisessa perheessä metsä antaa Tapion viljaa leivänjatkeeksi ruokapöytään ja se tulee nyt tarpeeseen koronaviruksen koetellessa ankarasti lappilaisia elinkeinoja.

Synkkyyteen ja epätoivoon ei pidä vaipua, mutta tosiasia lienee, että erityisesti matkailuelinkeinomme ei toivu aivan nopeasti tästä iskusta. Yrittäjät puurtavat parhaansa ja asioita sovitaan paikallisesti, jotta turistit pääsisivät tulemaan mahdollisimman suurella joukolla. Valitettavasti sosiaali- ja terveysministeriön virkamiehet taas tuntuvat tekevän parhaansa, että kukaan ei saapuisi Suomeen.

Nurkan takana kolkuttelevat myös jo kuntavaalit. Kannustan kaikkia valitsemaan puolueen ja lähtemään ehdolle. Kuntapäättäjät tulevat olemaan tulevalla kaudella suuren haasteen edessä myös kuntatalouden ottaessa iskua koronapandemiasta. Kun taloudellisia resursseja on vähän, on erityisen tärkeää päättää kuinka nuo resurssit kunnissa suunnataan.

Keskusta tukee paikallista päättämistä ja lähidemokratiaa, eikä halua ylhäältä saneltavia ratkaisuja. Asiat on aina päätettävä mahdollisimman lähellä niitä ihmisiä joita ne koskettavat.

Moni ehdokkuuttaan pohtiva miettii myös varmasti, kuinka tällaisessa poliittisessa keskusteluilmapiirissä jaksaa hoitaa yhteisiä asioita. Keskustelukulttuuri on mennyt todella raadolliseksi ja poliitikot kaikilla tasoilla saavat rapaa niskaansa varmasti enemmän kuin koskaan.

Erikoisinta nykyajassa lienee, että tämä ei rajoitu pelkkään sanalliseen lokaan. Eräässä puolueessa on otettu ilmeisesti jo vasaratkin käyttöön sisäisiä ristiriitoja ratkottaessa. Ei hyvä.

Lannistua ei kuitenkaan pidä ja eteenpäin täytyy vain puskea. Epäasialliseen kielenkäyttöön puuttuminen sosiaalisessa mediassa on meidän kaikkien vastuulla, ja kaikelle väkivallalle on sanottava jyrkkä ei. Luottamustehtäviä täytyy kyetä hoitamaan rauhassa, vaikka väittely kuuluukin politiikkaan. Se tulee kuitenkin tehdä sivistyneesti.

Lähtekää siis joukolla ehdolle! Jos haluatte päättää asioista mahdollisimman paljon paikallisesti ja kannatatte sivistystä sekä ihmisyyttä, valitkaa puolueeksenne keskusta. Meillä voi myös tehdä tiukkaa sekä realistista maahanmuuttopolitiikkaa ilman ihmisvihaa ja rasismia.

Kuntapolitiikan kentältä kanavat eduskuntaan ja europarlamenttiin ovat myös meidän joukkueessamme aina avoinna. Soitto vain niin soraa tulee. Koronapandemian voivottelusta on siirryttävä jo jälleenrakennukseen ja tässä työssä kuntapoliitikoilla tulee olemaan määräävä rooli. Isänmaa tarvitsee teitä kaikkia tähän tärkeään työhön.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?