Kirjoittaja: Kaisa Juuso

Viime viikonloppuna kiersimme Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroosin kanssa Länsi-Lappia ja kuuntelimme paikallisten asukkaiden mietteitä, huolia ja evästyksiä Enontekiöltä Simoon. Kansanedustajalle nämä tapaamiset ja keskustelut ovat aina antoisia siitäkin huolimatta, että jotkut tulevat selkeästi haastamaan asioista, joissa ovat kanssani eri mieltä. Olisi helppoa myötäillä ja olla olevinaan samaa mieltä, mutta siihen ei anna minulla luonto periksi. Se joka yhdelle kumartaa, se toiselle pyllistää. 

Useasti käy niin, että keskustelun edetessä haastajalta lipsahtaa se varsinainen motiivi. Hannukaisen kaivosta lobbaava matkailuyrittäjä (!) lipsautti, että hänelle on aivan sama kuka siinä sängyssä makaa; turisti vai kaivostyöläinen. Tuulivoimaloita puolustavalta herralta lipsahti pitkän keskustelun jälkeen, että hän on jo vuokrannut maitaan tuulivoimayhtiölle ja mielellään vuokraa lisääkin. Perusteluna, että jos hän ei vuokraa niin naapuri vuokraa. Että näin.

Oman edun tavoittelu on usean lobbausyrityksen takana. Senpä vuoksi suhtaudunkin kaikkiin lobbareihin hyvin varauksellisesti. Poliitikon on ajateltava asukkaiden enemmistön etua ja pohdittava ratkaisuja kymmenien vuosien aikajänteellä. Tavoitteena on jättää yhteiskunta ja ympäristö elinkelpoiseksi myös lapsillemme ja lastemme lapsille. 

Onneksi kuulimme myös kannustavia puheenvuoroja ja saimme uusia jäsenhakemuksia puolueeseen. Perussuomalaisten puoluehallitus joutuu jo pitämään ylimääräisiä kokouksia pelkästään uusien jäsenhakemusten käsittelemiseksi. Suunta puolueessa on voimakkaasti ylöspäin ja se tulee näkymään ensi kevään kunnallisvaaleissa. Kiinnostus politiikkaa kohtaan on viime vuosina kasvanut voimakkaasti sosiaalisen median avautumisen myötä.

Ensi kevään kunnallisvaalien alla on varmasti odotettavissa voimakasta Perussuomalaisten mustamaalaamista monessa mediassa ja yleisöpalstalla. Vallan vaihtuminen kunnallispolitiikassa kirpaisisi kovasti, joten puukkoja teroitellaan jo. Se ei tule yllätyksenä, sillä näin on ollut ennen jokaisia vaaleja. Eiköhän ne Halla-ahon vuosien takaiset some-kirjoitukset nosteta taas kauhisteltavaksi ja vuoden 2011 vaalikonevastauksia ruodittavaksi. Se on jo niin ennakoitavissa, että ne eivät varmasti enää hetkauta ketään. 

Kaikki me varmasti olemme tehneet virheitä ja niitä katuneet. Ei kukaan voi elämäänsä ennustaa niin pitkälle, että tietäisi jonain päivänä omaavansa poliittista vaikutusvaltaa. 

Viisas kuitenkin oppii virheistään.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?