Toimittaja: Kaisu Niska

Kesän alun pari hellepäivää ovat saaneet koronarajoitusten riivaaman pääkoppani suorastaan sekaisin. Vaikka en normaalisti kesällä viihdy terasseilla, piti nyt rynnätä sinne heti ensimmäisenä sallittuna päivänä. En nyt sentään yksinäni, vaan parin ystävän kanssa. Sitä ennen olin jo aamupäivällä ajatellut, ”tänään pääsee jonnekin syömään tai kahville, ihanaa!”

Eilen juttukeikalta palatessa olin janoinen. Mietin, säästänkö janon kotiin asti ja nautin raikasta lähdevettä hanasta, mutta houkutus sai kääntymään paikallisen ravintolakahvilan pihalle. Ajattelin juoda ison lasillisen raikasta vichyä, auringossa terassilla. Ihan yksin.

Kesäajat aukioloissa aloittanut ravintola olikin yllättäen kiinni. Hetken aikaa olin pettynyt, sitten totesin, että olisihan tämä nyt ollutkin jo liiallista riehaantumista – mennä terassille toisena päivänä peräkkäin. Tuleehan niitä päiviä kesän aikana riittävästi.

Tänään on sitten harmaa aamu. Yöllä on satanut vettä, ilma tuoksuu raikkaalta ja vihreys ympärillämme lisääntyy vauhdilla. Sade oli tervetullutta, nurmikko ja kasvit ovat jo tarvinneetkin vettä. 

Siitä huolimatta, että joki on levittäytynyt tällä hetkellä laajalle ja pellot ovat veden alla, valitettavasti jossain myös talojen lattiat.

Tällä hetkellä olotilani on vähän samankaltainen kuin talvella navetan pimennossa eläneellä karjalla, joka lasketaan kesän alkaessa ulos laitumelle. Ensin kurkistus ulos ovesta, sitten pari varovaista askelta ja sitten mennään jo hypähtelemällä ja juoksemalla.

Minäkin saan laskea itseni kesälaitumelle tämän viikon jälkeen. Aion nauttia kesäpäivistä täysin rinnoin, niin lämmöstä kuin vesisateistakin, tehdä pihatöitä, pyöräillä, valokuvata, tyhjentää rojuja varastosta, käydä ystävien kanssa joskus terassilla tai piknik-retkellä, ja jopa kylästellä.

Varmasti lähdemme ystävän kanssa kävelemään Ainiovaaran ympäri ja ehkä käymme kuntoilemassa myös kuntoportailla. 

Tiedän, että en ole suunnitelmineni yksin. Rajoituksin ahdistanut kevät on saanut kaikki ihmiset odottamaan vapaampaa aikaa ja sitä, että ihmisiä uskaltaa tavata edes vähän. 

Pidetään kuitenkin mielessä käsidesin käyttö ja turvavälit, jotta syksyllä ei tarvitsisi palata rajoituksiin.

Hyvää, voimaannuttavaa kesää kaikille!

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?