Toimittaja: Kaisu Niska

Melkoisen mielenkiintoinen euroviisuviikko on takana. Viisuja ei tänä keväänä koronapandemian vuoksi järjestetty, mutta niitä hehkutettiin kokonainen viikko. Katseltiin vanhoja pätkiä Suomen esityksistä ja totta kai se ikimuistoinen kilpailu, kun Lordi voitti ja sai Suomen sekaisin.

Niin minä kuin monet muut istuimme telkkarin ääressä seuraamassa tuon lähetyksen, vaikka samalla mietimme, onko tässä mitään järkeä. 

Järkeä tai ei, hienolta se pisteiden laskenta tuntui näin jälkikäteenkin. Erityisen hauskaa oli kuunnella suomalaisia viisuselostajia, kun he innostuivat.

Se oli Suomelle takuuvarmasti sellainen kerran elämässä -hetki, jollaista ei toiste tule. Siispä siitä kannattaa iloita uusintaesityksinä vielä useammankin kerran.

Oli nyt toki seuraamassa ihmisiä, jotka eivät olleet katsoneet lähetystä kisojen aikana. Heille pistelasku oli ”uutta”, vaikka lopputulos oli tiedossa.

Tuosta ikimuistoisesta toukokuusta minulle on jäänyt muistikuva, että Suomi voitti silloin kaiken.

Väitin ystävälleni, että voitimme heti perään jääkiekon MM-kisat, mutta faktat paremmin hallitsevana hän totesi, että ei nyt sentään. Saimme silloin vain pronssia.

Ilmeisesti se pronssi tuntui viisuhuumassa maailmanmestaruudelta, vaikka olihan siinä pelissä toisena vaihtoehtona oli neljäs sija ja jääminen ilman mitalia, joten – mikä ettei se vastannut mestaruutta.

Tänä keväänä olemme siis saaneet nauttia ja hehkuttaa monenlaisia menestyshetkiä, kun isot kilpailut on peruttu. 

Hetken aikaa on tuntunut siltä, että onko se tuleva kesäkin peruttu, kun lupaavasti lämmennyt kevätsää pisti pakin päälle. Lämpimien vesisateiden sijasta tuli rakeita ja räntää. Lumikinokset eivät lähteneet hupenemaan.

Sama takatalvi alkoi myös eteläisessä Suomessa, jopa pahempana kuin täällä meillä. Siellä ei ole koko talvena ollut maa valkoisena, mutta toukokuussa on tullut talvi.

Miten siellä käynee vihertämään alkaneiden puiden ja muiden kasvien? Kukatkin ovat olleet jo täydessä vauhdissa, jopa kirsikkapuut olivat kukassa. Ovatko ne paleltuneet? Entä mustikan kukinta, sekin oli kai eteläisessä Suomessa jo ehtinyt alkaa.

Saamme olla tyytyväisiä, ettei kasvu ehtinyt alkaa meillä ennen kuin talvi kiristi otettaan uudelleen.

Kyllä tästä vielä kesä tulee.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?