Toimittaja: Kari Kaulanen

Tietenkin se on vanhuuden merkki, kun alkaa kummastella nykymaailman menoa, mutta kyllä siinä minusta riittää kummastelemista nuoremmillekin.
Joskus sitä oikein ihmettelee, miten ennen on yleensäkään pärjätty. Miten on selvitty esimerkiksi pimeästä? Edes sisällä valo ei ollut häävi, ulkovaloista puhumattakaan, eihän sellaisten olemassaolosta edes tiedetty.
Muutamia viime aikoina puheena olleita asioita, jotka hämmästyttävät ja kummastuttavat vanhaa kulkijaa.
                        ***
Aamu-television juontajat keskustelivat keskenään pukeutumisesta pakkasella ja pitkien kalsareiden käytöstä. Yksi miespuolisista sanoi kokeilleensa sellaisia kerran, mutta siihen se oli jäänyt.
                        ***
Pakkaset ovat yleensäkin olleet puheenaiheena, vaikka kunnon pakkasia ei ole edes ollut. Eikä kuitenkaa tarvitse mennä kuin tammikuuhun 1999, kun Kittilän Pokassa mitattiin voimassa oleva pakkasennätys 51,5 miinusastetta.
                        ***
Mielestäni pohjanoteerauksen teki yksi aamu-tv:n jälkiviisaista sanomalla, että kun hän käynnisti autoa 21 asteen pakkasessa, hän tuli vihaiseksi. Hän varmaan iloitsee ilmastonmuutoksesta.
                        ***
En voi mitään sille, että minua naurattavat netistä löytyvät ohjeet siitä, miten lapset pitää pukea pakkasella. Miten ihmeessä oman ikäpolveni vanhemmat osasivat sen, vaikka netistä tai edes televisiosta ei ollut tietoakaan.  

                        ***

Meteorologien suosikkilause: ”Tuuli lisää pakkasen purevuutta.”
                        ***
Luin jostain, että kunnat eivät voi uskaltaa enää tehdä latuja, koska ihmiset vaativat kaaduttuaan korvauksia. Ladun syyhän se on, jos ei osaa hiihtää.
                        ***
Ja ulkomailta. Presidentti Trump on esittänyt, että amerikkalaisille opettajille hankittaisiin aseeet. Sen jälkeen ei enää tarvitsisi passittaa häiritseviä oppilaita käytävään tai antaa jälki-istuntoa.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?