Toimittaja: Minna Siilasvuo

Jaksan kerran toisensa jälkeen ällistyä siitä, miten mielellään ihmiset käsittävät asiat väärin. Myös silloin, kun väärinkäsittämisen mahdollisuutta ei pitäisi kaiken järjen mukaan edes olla.

Toisinaan tuntuu, että erityisesti juuri silloin...

Olen tehnyt toimittajan työtä parikymmentä vuotta. En ole opiskellut alaa, mutta olen saanut erinomaiset ja edelleen toimivat opit alkuaikojen esinaiseltani ja esimieheltäni.

Alkuaikojen haparoinnin jälkeen olen ottanut vähitellen käyttöön kaiken saamani ohjauksen. Olen tehnyt hyvin vaihtelevaa työtä, joka on perustunut pitkälti ihmisten kuuntelemiseen ja toisinaan – näin ainakin haluaisin uskoa – asioitten ymmärtämiseen.

Paikallislehdessä toimittaja törmää elämän koko kirjoon. On politiikkaa; kunnallista päätöksentekoa, joka vaikuttaa kuntalaisten arkeen välillisesti tai välittömästi; monenkirjavia tapahtumia ja sokerina pohjalla ihmisiä. Ihmisiä, jotka uskaltavat antaa itsestään jotakin toisille, vaikka sitten haastattelun muodossa.

Paikallislehden lisäksi olen tehnyt Tornionlaaksosta käsin työtä, joka on näkynyt enemmän muualla kuin kotikunnassa. Olen haastatellut menestyneitä lääkäreitä ja kirjoittanut esittelyjä yksityissairaaloista, yksityisistä lääkäriasemista ja laboratorioista.

Lapin Asuntolehteen tein aikoinaan juttuja kiinteistönvälityksestä ja rakentamiseen, remontointiin ja asumiseen liittyvistä asioista eli aloista, joissa en ole sen parempi asiantuntija kuin lääketieteessäkään.

Näissä erikoislehdissä tehtäväni oli olla välittäjänä asiantuntijoiden ja ”tavallisten ihmisten” välillä, eli muuttaa ammattikieli sellaiseksi, että Pihtiputaan mummokin ymmärtää asiasisällön. Kiitosta tuli.

Olen kaikki nämä vuodet kuvitellut osaavani kirjoittaa ymmärrettävästi. Mikä harhakäsitys!

En yleensä kommentoi vieraille ihmisille sosiaalisessa mediassa mitään, sillä ihan turhan monen suuri intohimo on haastaa riitaa ja saada draamaa aikaan.

Sama ilmiö leviää kulovalkean tavoin muuallekin. Nykyään en osaa kirjoittaa edes tavallista sähköpostia joutumatta vääntämään rautalangasta, mitä milläkin tarkoitan. Uutisissa kerrottiin, että eduskunnan entiset puhemiehet ovat nostaneet esiin saman ongelman. Asia on siis  niin sanotusti ilmassa.

Ilmeisesti ihmiset ovat tyhmistyneet. Sekä kirjoittajat että lukijat.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?
Lisätietoja OK - sulje ilmoitus En hyväksy