Toimittaja: Minna Siilasvuo

Joskus tapaa niin taitavia marisijoita, ettei heihin voi edes hermostua. On ihan pakko nauraa.

Tunnette varmaan tyypin, joka on tyytymätön säihin. Viime viikolla oli ehdottomasti aivan liian kylmä. ”Tässä se meän kesä nyt sitten oli. Koko ajan palelee ja villahousutkin piti jo kaivaa esiin.”

Sanomattakin on selvää, että tällä viikolla on liian kuuma. ”Ei tätä hellettä kukaan ihminen kestä. Jäähtyisivätpä ilmat äkkiä! Tulisi jo talvi...”

Talvella on tietysti liian kylmää, liikaa lunta, liian vähän lunta ja kauhean pimeää, liukasta ja kaikin tavoin hankalaa.

Keväällä ja syksyllä on ankeaa, synkkää, pimeää, märkää ja kuraista. Aina palelee ja kengät ovat märät. Kumisaappaat hiostavat. Vaatetta on aina liikaa tai liian vähän. Ihan kamalaa siis.

Ei ihmisissäkään ole kehumista. He ovat liian uteliaita, eivät ole tarpeeksi uteliaita, puhuvat liikaa, puhuvat liian vähän ja ovat kaiken kukkuraksi koppavia kuin mitkäkin.

Jotkut näyttävät nauttivan elämästään ja se on sietämätöntä. Toiset synkistelevät naapurinkin edestä ja se on aivan erityisen sietämätöntä. Nyrpeä ja hapan ilme tarttuu naamasta toiseen kuin kulkutauti.

Jotkut ovat liian mukavia ja sehän vasta epäilyttävää onkin!

Entäpä tapahtumat? Kun täällä ei kerta kaikkiaan tapahdu koskaan mitään. No, on kyllä kymmenittäin konsertteja, taidenäyttelyjä, teatteriesityksiä, kyläjuhlia – isoja ja pieniä tapahtumia. En tietenkään viitsi mennä niihin, mutta se on varmasti jonkun muun vika.

Ai niin, ja tapahtumat olivat samaan aikaan television uusintalähetysten kanssa ja sitä paitsi oli liian kylmä ja kuuma. Oli siellä kuulemma ollut sääskiäkin.

Me saamme aika harvoin kohdennettua palautetta tekemästämme lehdestä, mutta jotain pysyvää sillä saralla sentään on. Me tiedämme, että lehdessä on liikaa juttuja Pellosta ja Ylitorniolta ja aivan liian vähän juttuja Ylitorniolta ja Pellosta.

Viime viikolla siirryimme aivan uudelle tasolle, kun harmistunut lukija soitti ja peruutti tilauksensa edellä mainittujen syiden lisäksi myös siksi, että Meän Tornionlaaksossa on liikaa mainoksia. Voi, kunpa se olisi totta!

Elämä on kovin vaikeaa. Kesä on kohta ohi, mutta ainahan voi lohduttautua ajatuksella, että joulu on sentään käsillä yhtä koska. Jos vaikka rupeaisi väsäämään joululahjoja…

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?