Toimittaja: Minna Siilasvuo

Meän Tornionlaakson nettisivut ovat muutosten pyörteissä. Uudet sivut ovat jo käytössä, mutta pientä hienosäätöä tehdään edelleen. Juuri tällä hetkellä viilataan sitä kohtaa, missä saa ilmoittaa menoista Pellossa ja Ylitorniolla.
Kaikki näyttää ja tuntuu helpolta, itse asiassa huomattavasti helpommalta ja toimivammalta kuin ennen. Parannuksia on tehty, mutta yksi asia aiheutti toimituksessa keskustelua. Nimittäin se kohta, johon pitää ruksata juhlallinen vakuutus: ”En ole robotti.”
Joku on sitä mieltä, että se hankaloittaa ilmoituksen jättäjän osuutta. Pitää tunnistaa surkea kuva, jossa näkyy traktori – vai onko se sittenkin laiva? Toinen taas arvelee, ettei ole iso asia todeta, ettei ole robotti. Ainakaan, jos ei kerta kaikkiaan ole.
En vielä tiedä, mihin keskustelu johtaa. Kertovatko tapahtumien ilmoittajat tulevaisuudessa, ovatko robotteja vai eivät, vai jatketaanko tuurilla. Meille nimittäin tuli jossin vaiheessa riesaksi asti siansaksankielisiä juttuvinkkejä. Aamusta iltaan, viikon jokaisena päivänä.
Uskallan veikata, että tuolloin asialla oli robotti. Vieläpä tosi tylsä tyyppi, jolla ei ollut mitään mielenkiintoista sanottavaa. Ei edes ensimmäistäkään selkokielistä sanaa.
Uskallan myös väittää, että vaikka meidän verkkosivuillamme ei tulevaisuudessa kyseltäisikään, onko tapahtumaviestin lähettäjä robotti vai ei, lehteen ei päädy siansaksaa.
Yhdistykset voivat tulevaisuudessakin luottaa siihen, että niiden tapahtumailmoitukset ovat ymmärrettäviä ja ne ovat lehden sivuilla toisten yhtä ymmärrettävien ilmoitusten seurassa.
Siihen on olemassa yksinkertainen selitys: vaikka ilmoituksen lähettäjä olisikin robotti, sen vastaanottaja ei ole. Meän Tornionlaakson toimituksessa työskentelee puolenkymmentä ihmistä, joiden silmien ohi ei mikä hyvänsä hullutus mene.
Ilmoitusmyyjä tarkistaa maksulliset ilmoitukset, ja seurojen maksuttomat ilmoitukset päätyvät lehden sivuille taittajien työpöytien kautta. Kun kaikki sivut on taitettu, päätoimittaja tarkistaa ne vielä kertaalleen.
Saattaa niitä virheitä silti tulla ja tuleekin, kun asialla ovat erehtyväiset ihmiset. Harvoinpa lehteen pääsee silti pujahtamaan esimerkiksi sellaisia sanoja kuin o<knh8hdnvohvns. Jos pääsee, me olemme nukkuneet tietokoneittemme ääressä silmät auki.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?