Toimittaja: Kari Kaulanen

Sunnuntai 14.4. on jännittävä päivä. Silloin ratkaistaan, ketkä ovat ne seitsemän lappilaista, jotka seuraavan neljän vuoden aikana kirjoittavat joka toinen viikko Arkadianmäeltä kolumneja Meän Tornionlaaksoon.

Siitä huolimatta, että ennustaminen on tunnetusti vaikeaa teen nyt julkisen ennustuksen. Korostan, että tämä ei ole toivomuslista.

Keskustan kolumnisteista Katri Kulmuni saa jatkopestin. Hän on ollut näkyvästi esillä niin lehdissä kuin televisiossa puolueensa varapuheenjohtajuuden ansiosta ja myös siksi, että päihitti viime vaaleissa äänimäärällään Paavo Väyrysen.

Torniolainen nouseva tähti, Olli Rainio, panee Kulmunille kampoihin, mutta hänen aikansa ei ole vielä.

Toinen keskustalainen kolumnisti on Mikko Kärnä, jolle povataan jopa Lapin äänikuninkuutta. Kärnä on pitänyt huolen siitä, että on ollut hyvin esillä myös Väyrysen eduskuntaan paluun jälkeen.

Vaikka keskustan kannatus on laskenut, luulen, että puolue saa järjestökoneensa siihen kuntoon ja myös Markus Lohi saa jatkopestin. Vasemmiston kolumnistina jatkaa Markus Mustajärvi ja demareiden puolesta kirjoittaa edelleen Johanna Ojala-Niemelä.

Gallupien valossa saamme ensi kaudella lukea myös perussuomalaisia kolumneja. Ehdokkaista Kalervo Björckbacka on ahkerana mielipidekirjoittajana ehkä tunnetuin ja rovaniemeläisenä myös etulyöntiasemassa, joten veikkaan hänen pääsevän myös Meän Tornionlaakson kolumnistien joukkoon.

Viimeisen kolumnistin paikasta käydään tiukka kisa. Järkivihreäksi itseään kutsuva Riikka Karppinen uhkaa tehdä historiaa ensimmäisenä vihreänä lappilaiskolumnistina.

Vaikka Vihreät on huimassa nousukiidossa, en usko puolueen ylittävän Lapin korkeaa äänikynnystä, joten Karppisen kolumnistipesti jää odottamaan seuraavia vaaleja.

Kokoomuksen Heikki Autto halajaa paluuta kynänvarteen. Hän saa apua vaaliliitosta KD:n ja RKP:n kanssa. Puolueen sisällä kovan vastuksen tarjoaa Sara Tuisku. Uskon kuitenkin, että Autto vie niukasti voiton ja palaa kolumnistien joukkoon neljän vuoden tauon jälkeen.

No, loppujen lopuksi sillä, miten veikkaukseni onnistui, ei ole väliä; demokratiassa tulos on kuitenkin aina oikein.

Muistakaa äänestää.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?