Toimittaja: Kaisu Niska

Facebook kerää ihmiset yhteen. Siellä viihtyvät kaikki. Siellä on ryhmiä jokaiselle, jokaiseen tarpeeseen. Sieltä löytyy kirppiksiä, osto- ja myyntiryhmiä sekä kaatopaikkaryhmiä eli ryhmiä, joissa tavarat luovutetaan ilman korvausta, koska ne ovat menossa kaatopaikalle.

Sieltä löytyy värikästä kotia, askartelua, ompele ja neulo -ryhmiä, monenikäisille sinkuille tarkoitettuja ryhmiä, murreryhmiä jokaiselle alueelle, kirjallisuusryhmiä, runoryhmiä ja ties mitä kaikkea.

Ainakin erilaiset eläin- ja musiikkiryhmät jäivät vielä mainitsematta, niitäkin on useita.

Kaikissa ryhmissä on lähtökohtana se, että siinä kootaan samasta asiasta tai samalta alueelta tai samankaltaisessa elämäntilanteessa olevat henkilöt yhteen keskustelemaan asioista.

Lähtökohtana on yleensä myös se, että asioista keskustellaan hyvässä hengessä, huumoria unohtamatta.

Ihmiselle, jolla ei ole vieressä keskustelukumppania, eli siis yksin asuville, Facebook on mitä mainioin väline siihen, että he saavat keskustella toisten ihmisten kanssa.

Mitä väliä on sillä, ettei keskustellessa kuule toisen ääntä eikä näe kasvoja, keskustelua se on siitä huolimatta. Ja Facebookissa keskustellessa voi todella löytää myös aivan oikeita ystäviä, ihmisiä, joiden kanssa tavataan myös tässä niin sanotussa ”oikeassa” elämässä.

Itse olen löytänyt Facebookista eroni jälkeen muutaman hyvän ystävän, jotka olen tässä elämässä myös tavannut. Yhtä heistä sanon ”sielunsiskokseni”, ja meidän elämämme tapahtumat ovat olleet erikoisen yhteneväiset.

Tällä hetkellä odotan pientä retroverholähetystä eräältä Värikäs koti -ryhmän jäseneltä. Ei siinä mitään kangasverhoja tule, vaan puisia kukanmallisia renkaita, joista tehdään verhot. Muistatteko, sellaisia oli joskus 1960–70-luvuilla?

Yksi hauska juttu Facebookissa on erilaiset arvonnat, joihin osallistun kyllä harvoin. Nyt klikkasin ja jaoin, koska eräs makeisfirma lupasi arvoa mahtavan makeiskassin. Siinä näkyi olevan kaikenlaisia makuuni sopivia uutuusherkkuja, niin että pistäkäähän peukut pystyyn, ystävät, sen puolesta, että arvonnassa nappaa!

Mikäli nappaa, lupasin jakaa voiton ”sielunsiskoni” kanssa.

Eihän noita makeisia kyllä tähän vuodenaikaan olisi ollenkaan tarpeellista mistään haalia, joulusuklaitakin on vielä kaapissa aivan avaamattomana.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?