Toimittaja: Minna Siilasuo

Olen aina ja kaikkialla muistanut kehua, että olen monin tavoin onnentyttö. Sille ei vain voi mitään, ja pitäisikö edes voida?

Onnentyttönä oleminen ei tarkoita sitä, että tanssisin päivät pitkät ruusuilla piikeistä piittaamatta, tai söisin täytekakkua aamusta iltaan. Ehei. Minulle tapahtuu ikäviä asioita, onnettomuuksia ja teen huonoja valintoja siinä kuin muutkin.

Onnentytöksi minut tekee se, että ikävät asiat muuttuvat kuitenkin lopulta hyviksi. Usein hämmästyn siitä itse eniten.

Pidän itseäni myös tosi terveenä, vaikka jotkut asiaa ymmärtämättömät rohkenevat olla eri mieltä. Tässä kohdassa ei voi huomioida oksennustautia, joka voi yllättää kenet tahansa, mutta ei onneksi kestä kovin pitkään.

Viimeisimmän erityisen onnen hetken koin sunnuntaiaamuna Oulunsalon lentokentällä. Olin tulossa työkaverini kanssa reissusta, ja tarkoituksena oli hypätä hänen autoonsa ja kaasutella intomielin kohti kotia.

Auto oli eri mieltä. Se sanoi kev-vääm-mäl-lä ja lopetti puheet siihen. Soitin Autoliiton tiepalveluun, mutta sieltä ei hellinnyt suoranaista apua, sillä en ole Autoliiton jäsen. Mieheni on, mutta hän ei ollut mukana.

Onneksi ystävällinen asiakaspalvelija käänsi puheluni toiseen tiepalveluun, mikä lie ollutkaan. Sieltä yhtä ystävällinen mies neuvoi kääntymään lentokenttävirkailijoitten puoleen, sillä kentällä on käynnistyslaitteet. Hän pyysi soittamaan uudelleen, ellei apua järjesty. Pelastaja saapuu kyllä.

Ystävällinen mies oli oikeassa. Lentokentän infosta löytyi ystävällinen nainen, joka kiikutti nähtäväksemme käynnistyslaitteet, jota lainataan asiakkaille.

Mahtava juttu, paitsi että me emme osanneet käyttää niitä. Tosi noloa. Ystävällinen nainen kertoi, että laitetta käytettäessä on jossakin tullut vaurioita autoille, joten he eivät saa käyttää niitä itse, lainata vain.

Varmaan hän ajatteli, että nuo tumpelot eivät ikinä selviä kotiin, ellei hän auta meitä vähän lisää. Ainakin hän sanoi, ettei osaa itsekään käyttää laitetta, mutta kysyy, löytyisikö turvatarkastuksen puolelta apua.

Löytyi, vieläpä oikea asiantuntija. Ystävällinen nainenkin lähti mukaan paukkuvaan pakkaseen oppiakseen jotakin uutta. Auto hyrähti käyntiin ja vaikka pysäköintilupamme oli jo ehtinyt umpeutua, ystävällinen nainen avasi meille portin ja pääsimme huristelemaan maailman tuuliin.

Enkö muka ole onnentyttö?

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?