Toimittaja: Minna Siilasvuo

Joskus ihminen – tarkkaan ottaen yleensä tässä tapauksessa nainen – joutuu vakavan ongelman eteen. Lusikkaraivo iskee äkkiä ja varoittamatta ja vie kaiken harkintakyvyn mennessään.

Kaikki tietävät kaiken rattiraivosta ja someraivosta, jotka ovat kohdalle osuessaan vaarallisia ja kuumottavia tauteja. Ymmärtäähän sen, että kun kaiken maailman hurjastelevat kaistapäät ja etanan vauhtia etenevät hidastelijat tunaroivat liikenteessä, rattiraivo saattaa yllättää.

Ihan yhtä selvää lienee sekin, että kun väärin ajattelevat ihmiset esittävät vääriä mielipiteitään sosiaalisessa mediassa, vieläpä väärin kirjoitettuna, someraivo on ainoa mahdollinen ratkaisu ongelmaan.

Tarkkaan ottaen se ei tietenkään ole mikään ratkaisu mihinkään, mutta väliäkös sillä. Raivoaminen on kai vain niin mukavaa.

Olen aiemmin kuullut työkaveriltani hentoisia kaikuja lusikkaraivon olemassaolosta, mutta olen suhtautunut siihen lähinnä hieman huvittuneesti. 

Kuuntelin iloisesti naureskellen työkaverin juttua hänen yhteenotostaan äitinsä kanssa, kun äidin mielestä lusikkalaatikon järjestys on selvä ja taivaassa määrätty: haarukat, veitset, lusikat eli haa-vei-lu.

Työkaverini on vakaasti sitä mieltä, että haa-lu-vei on ihan yhtä pätevä tapa järjestää lusikkalaatikkonsa ja pitää se järjestyksessä. Tilanne kärjistyy aina, kun äiti käy kylässä ja tiskaa.

Oma äitini ei ole juurikaan viettänyt aikaa keittiössä, joten olen vuosien ajan säästynyt lusikkaraivolta. Nyt auvon aika on kuitenkin ohi.

Lomakeittiössäni on häärinyt usean viikon ajan toinen emäntä ja ainekset lusikkaraivoon ovat kasassa. Kaasuhellan sytytin on väärässä laatikossa. Kyllä, aivan oikein: väärässä laatikossa! Eikä siinä vielä kaikki: ruokalusikan mitta on kadonnut!

Lusikkaraivon aiheuttaja on minulle rakas ystävä, mutta voin vakuuttaa, että minun kärsivällisyydelläni on rajansa. Sytytin on jo omalla paikallaan (vaikka rehellisyyden nimessä on myönnettävä, että hänen valitsemansa paikka saattaisi olla järkevämpi) ja kunhan löydän sen mittalusikan, se lennähtää paikalleen alta aikayksikön.

Näissä asioissa kun ei puhu järki, vaan tunne.

En enää ollenkaan ihmettele, miksi sain Messengeriini Kirkuvien Raivohullujen Puolueen mainoksen.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?