Toimittaja: Kaisu Niska

”Sadetta mä kuuntelen joka yltyy vain…”

Tänään sadetta on päästy vihdoinkin kuuntelemaan myös Tornionlaaksossa enemmän kuin parin pisaran verran. Facebookissa on näkynyt runsaasti ihastelevia päivityksiä ja sadetiedotuksia on jaettu ympäri maata tyyliin ”täälläkin sadetta, ihanaa!”

Kieltämättä sadetta on ehditty odottaa, erityisesti toki maanviljelijät, joiden pellot ovat janonneet vettä, mutta myös me muut. Osa on ollut huolissaan marjasadosta, tuleeko sitä, ja osa pienistä metsän eläimistä, jotka myös ovat kärsineet kuivuudesta.

Itse nautin tänään erityisesti märän asfaltin sekä ruohon tuoksuista, kun satuin juuri olemaan Tikrun kanssa aamulenkillä sateen alkaessa. Ehdimme myös kastua mukavasti, mutta se ei harmittanut ollenkaan. Ei ainakaan minua. Tikru ei näyttänyt sateen yltyessä kovin tyytyväiseltä – sen ohut turkki meni melko nopeasti litimäräksi.

Nyt sitten vain mielenkiinnolla odotan, milloin näkyy somessa ensimmäinen surkutteleva päivitys; ”aina vaan sataa”. Ehkä ei kuitenkaan vielä huomenna, vaikka sataisikin, mutta jos vielä ylihuomenna sataa, niin veikkaanpa, että…

Ja onhan nyt juhannusviikko, eikä juhannukseksi koskaan haluta vesisadetta. Joten jos perjantaina sataa, niin se on ainakin vuorenvarmaa, että ihmiset jo marisevat.

Sellaisiahan me olemme, melko lailla hetken lapsia. Mikään ei ole hyvin kuin korkeintaan sen hetken.

Itse aion kyllä nyt sinnitellä, että en hetivarsin ala marmattaa siitä, jos sataa vettä. Luonto tarvitsee sitä nyt, joten mikäli haluamme saada marjoja tai sieniä loppukesästä, vettä saa tulla ihan rauhassa jonkin aikaa. Useamman päivän.

Juhannuksena olisi toki kiva olla ulkosalla grillailemassa, mutta mitä väliä sillä, jos se ei onnistu. Tulee muitakin päiviä, sillä kesää on vielä paljon jäljellä, melkein koko kesä.

Juhannuksena taidan nousta Aavasaksalle ehkä molempina päivinä. Aattoiltana olisi hienoa osallistua lipunnostoon ja Annikin patsaan kukitukseen ja kuunnella kaunista musiikkia duolta Jukka & Julia. Sateen sattuessa konsertti on sisätiloissa. Juhannuspäivällekin on tarjolla hienoja elämyksiä niin silmille kuin korvillekin. Ne tosin ovat Kruununnäyttämöllä, joten sadetakki voi olla hyvä lisävaruste.

Hyvää juhannusta kaikille!

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?