Toimittaja: Kari Kauppinen

Tämän työn helmiä ovat kohtaamiset ihmisten kanssa, joissa haastateltava alkaa kertoa elämästään tavalla, joka parhaimmillaan auttaa jutun lukijoita. Haastateltava antaa siinä vertaistukea. Journalistina voi sanoa, että hyvä haastateltava tekee myös kirjoittajan työn helpoksi, motivoivaksi, merkitykselliseksi.

Tässä lehdessä monien tuntema ja eläköitynyt Kari Kaulanen kertoo elämänsä palasista ja sivuaa yleisellä tasolla elämän rajapyykkejä ja päättymistä. On hienoa, että löytyy ihmisiä, jotka kertovat suurista ja pienistä asioistaan. Joskus muut pilkkaavat tällaista, että pitääkö kaikenlaista, haastateltavasta riippuen, tuoda julki. No, ei tietenkään tarvitse kaikkea, mutta parhaimmillaan tällaiset haastattelut ja niistä syntyneet tarinat muuttavat jonkun elämää. Jos niin käy yhdenkin kohdalla, niin silloin tehtävä on onnistunut.

Kaikkea ei tarvitse kertoa julkisuudessa, mutta omassa lähipiirissä kannattaisi avautua kevyemmistä ja vakavammista asioista. Kertoa ajatuksensa ja tunteensa. Joskus, ellei jopa usein, se voi tuntua vaikealta, mutta yhtä usein saattaa saada kaiken, kun kertoo, on oma itsensä. Ja jos ei pysty kertomaan ainakin läheisilleen, omalle perheelleen, niin kannattanee miettiä, miksi ei.

Mutta palataanpa lehtien kirjoitteluun. Usein jutut päätyvät lehteen nimenomaan siten, kun lehti pyytää haastattelua. Suuri kiitos koko yhteisön kehittämisestä kuuluu näille ihmisille, jotka toimivat eri tavoin julkisuudessa ja kertovat julkisesti omistakin, joskus kipeistäkin, asioista. Jokainen, joka laittaa itsensä likoon julkisuudessa, varmasti auttaa yhteisöään, tai ainakin jotakuta sen jäsentä, tämän omassa elämässä. Kuten todettua, tällaisessa tilanteessa on ehkä mahdoton tehtävä tullut täytettyä.

En näe omien asioiden kertomisessa sellaista, että haastatellut haluavat erityisesti tuoda itsensä esiin; he ovat vain vastanneet myöntävästi haastattelupyyntöön, kun ei ole ollut erityistä syytä kieltäytyäkään, ja sen jälkeen vastanneet toimittajan kysymyksiin.

Lehti on siinä ollut viestinviejä omassa yhteisössään.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?