Toimittaja: Kaisu Niska

Olen useammin kuin kerran miettinyt koiraani seuratessani, että olisi mielenkiintoista päästä sen pään sisälle ja ymmärtää, mitä sen päässä liikkuu. Olen ajatellut sitä sekä hyvässä että pahassa, kun en todellakaan ole ymmärtänyt, miksi se käyttäytyy niin kuin käyttäytyy.

Noin viikko sitten Tikru yllätti minut hyvällä tavalla. Kerran lenkillä ollessamme huomasin, että vaikka maantiellä meitä vastaan oli tulossa iso perävaunullinen rekka, se ei asettunutkaan valmiusasentoon hyökätäkseen rekan kimppuun. Aikaisemmin se oli tehnyt niin aina.

Nyt ei. Ja sen kerran jälkeen tämä käyttäytyminen on toistunut niin, että esimerkiksi viime lenkillämme Tikru ei tuntunut edes huomaavan ohi ajavaa rekkaa.

Mikä ihmeen lamppu sen päässä on syttynyt? Millä olen saanut sen syttymään? Olen toki yrittänyt aina hillitä sitä ja jos se on sattunut olemaan hiljaa ja kauniisti, olen palkinnut hyvästä käytöksestä makupalalla.

Mutta kuitenkin – olisiko se nyt yhtäkkiä saanut järjen valon palaamaan Tikrun päähän?

Olen toiveikas, mutta yhä edelleen pelkään, että se valo sammuu jonakin päivänä ja sen jälkeen koira taas riehuu niin kuin ennenkin.

Toinen asia, mitä olen hämmästellyt, on Tikrun hajuaisti ja hajut, tuoksut, mitkä vetävät sitä puoleensa erityisen paljon. Enkä nyt tarkoita niitä kaikenlaisia inhottavia jätöksiä. mitä ulkona lenkkireissuillamme tulee vastaan, mukaan lukien maahan nakatut purkkajämät, vaan ihan toisenlaisia herkkuja.

Luulisi, että kun teen itselleni aamupalaa, Tikrun herättäisi siinä vaiheessa kinkkusiivun tuoksu, mutta ei. Saan kaikessa rauhassa nauttia aamupalan, jos leivälläni on vaikka juustoa tai kinkkua, mutta annas olla, jos ryhdyn leikkaamaan leivälle tuorekurkkua – sen tuoksu leijailee toiseen huoneeseen Tikrun nenään ja herättää takuuvarmasti!

Myöskään banaania en voi syödä koskaan salaa, sillä Tikru on salamana paikalla silloin.

Lisäksi, jos banaani tai kaksi on unohtumassa jonnekin kaapin päälle tummenemaan, alkaa Tikru hyvin nopeasti vaatia siitä makupalaa itselleen.

Entä valkosipuli? Minun mielestäni se on vallan mahtava aine ja parantaa miltei minkä tahansa makua, mutta – uskokaa tai älkää, Tikru tuntuu olevan samaa mieltä!

Onko Tikrun makumaailma muuttumassa emäntänsä makumaailmaksi vai mistä on kyse?

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?