Toimittaja: Kaisu Niska

Miettiessäni alkuviikosta tämän viikon pilkheitten aihetta, kaksi asiaa pyöri mielessäni ylimpänä. Ensimmäiseen sisältyi muistikuvia lauantaisesta tapahtumasta Ylitornion kunnantalolla, jossa täysi auditoriollinen ihmisiä nauraa hekotti katketakseen parin tunnin ajan.

Minä sain istua eturivissä. Sain istua, niin. Tosin ihan ensimmäisten minuuttien aikana se ei tuntunut aivan hyvältäkään asialta, koskapa koomikko Iikka Kivi naureskeli alkajaisiksi, että eturivin kanssa sitten jutellaan. Naureskeli, koska koko eturivi taisi nostaa kätensä, kun hän kysyi, onko täällä ihmisiä jotka ovat ensimmäistä kertaa seuraamassa stand-up esitystä livenä.

Eturivin lisäksi kädet taisivat nousta paljolti muuallakin salissa, eihän meillä ole ollut live-esityksiä stand-up komiikassa.

Ei ole ollut, mutta toivottavasti tämän jälkeen tulee. Oli hienoa, että uusi tapahtumia järjestävä yrittäjämme uskalsi tilata meille tuollaisen esityksen, ja oli hienoa, että ylitorniolaiset lähtivät innokkaasti mukaan. Tosin yleisössä näkyi paljon myös muualta tulleita katsojia. Ehkä me ylitorniolaiset emme olisi saaneet salia täyteen yksinämme.

Hieno juttu kuitenkin. Myös se eturivissä istuminen, sillä onneksi en joutunut Iikan tentattavaksi. Vierestä napattiin kyllä, molemmilta puolilta, ja taisi se Iikka yrittää parittaa minut vieressäni istuvan tuntemattoman miehen kanssa, kun yhtäkkiä osoitti kahdella sormella minua ja häntä ja ilmoitti ”Te ootte pariskunta! En edes kysy, sanon, te ootte pariskunta.”

No, ei se ihan niin vain onnistu. Vieressä istuvalla oli vaimo toisella puolellaan.

Kun Iikka tenttasi, mitä eturivissä istuvat tekevät työkseen, varauduin omalta osaltani vastaamaan fiksusti. Ei hän minulta kysynyt, mutta jos olisi kysynyt, olisin kertonut olevani sopuli.

Muistaakseni meitä toimittajia joku presidentti nimitti aikoinaan sopuleiksi.

Ei siinä mitään, sopuli on nätti pieni eläin. Se että ne juoksevat laumana vaikka suoraan jyrkänteeltä alas, ei kuitenkaan ole kovin fiksua.

Vähän laumanahan me kyllä joudumme juoksemaan ja usein meitä on yhdessä paikassa paljon.

Joskus emme kuitenkaan ehdi, joskus emme ole edes saaneet kutsua tulla ja joskus jopa unohdamme. Siinä syyt, miksi sopulia ei aina tilaisuudessa näy.

Stand-up illassa sopuli oli, mutta ei töissä.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?