Toimittaja: Minna Siilasvuo

Kun ihminen vanhenee, alkavat nuoruusvuodet näyttää ihmeen ihanilta. Olen tosin aina uskonut, että nuoruuteensa kaipaavat aikuiset ovat jo vakavasti dementoituneita, sillä nuoruus oli kauheaa aikaa.

Niin minä sen ainakin muistan, ja minulla on tutkitusti ihan kelpo muisti.

Moni menneisyyteen haikailija voisi muutenkin riisua vaaleanpunaiset lasit silmiltään ja katsoa totuutta suoraan silmiin. Ennen moni asia oli nimittäin paljon, todella paljon huonommin kuin nykyään.

Olen varmasti pilalle hemmoteltu ja ylellisyyteen tottunut ihminen, mutta en missään tapauksessa haluaisi elää kuukauttakaan ilman pesukonetta. En usko, että saisin vaatteitani puhtaiksi ilman tuon suoraan taivaasta tulleen ihmekapineen apua.

Ainakin pitäisi hankkia pyykkilauta, mutta en ole nähnyt sellaisia viime aikoina lähikaupassani. Mäntysaippuaa minulla kyllä on, jos sellainen tilanne sattuisi vielä yllättämään.

Ilman jääkaappia en selviäisi ehkä päivääkään – tai en ainakaan haluaisi selvitä. Minulla on kyllä käytössäni kellari, mutta siitä ei ole pienen perheemme arjen pelastajaksi.

Eräs tuttavani elää kaupungissa ilman jääkaappia. Ei käy kateeksi, vaikka se on kai ainakin pääosin hänen oma valintansa. Ei nimittäin kannata tuhlata jääkaapillista sähköä, ellei pidä siellä muuta kuin valoa tai satunnaista olutpulloa.

Näiltä osin maailma on kehittynyt suotuisalla tavalla, ainakin lyhytnäköisesti tarkasteltuna. Jos vaikka unohdetaan sovinnolla hetkeksi ilmastonmuutos, maailmassa vallitseva epätasa-arvo ja pari muuta pikkuseikkaa…

Joissakin asioissa kehitys on paremminkin taantumista kuin kehitystä. Tällaisiin asioihin törmään säännöllisesti omassa arjessani, niin työssä kuin vapaa-ajalla.

Käytän työssäni tietokonetta, älypuhelinta ja hieman puhelinta vähä-älyisempää kameraa. Vähintään kerran viikossa eteeni tulee ongelma, jota en osaa ratkaista, koska tietotekniikka ei ole varsinaista osaamisaluettani.

Ellei asiantuntevaa apua ole juuri silloin käsillä, iso osa työajastani menee ongelman ratkomiseen, eikä siitä tule sittenkään kovin hyvä.

Nykyisessä hienossa maailmassa on paljon hienoa (lue: vaikeaa) tekniikkaa ja vähän ihmisiä, jotka ovat ammattilaisia sen käytössä. Sääli. Meistä sählääjistä ei sen sijaan ole juurikaan puutetta. 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?