Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

Sain sähköpostiini ilmoituksen, että YouTubeen lataamalleni videolle on asetettu ikäraja. Isoveli valvoo. Tunnusta siis syyllisyytesi. 

YouTube oli saanut minut verekseltään kiinni levittämästä epäilyttävää materiaalia lastenkin katsottavaksi. Videolla näkyy, kuinka koirani noutaa vedestä sille heitetyn kepin ja tuo sen rantaan.

Televisio, elokuvat ja suoratoistopalvelut syytävät meille vanhaa Ian Duryn renkutusta ”Sex and drugs and rock´n roll” mukaillen seksiä ja väkivaltaa enemmän kuin vuorokaudessa on tunteja. Olemme niin turtuneita tähän kuvasaasteeseen, että se on muuttunut harmittomaksi taustahälyksi. 

Usein moraaliset kauhistelumme koskevat mies–nainen-asetelmaa. Se mikä on sallittua miehille, ei ole naisille ja päinvastoin.

Siinä missä mies nauttii kaupungin sykkeessä kesähelteellä yhden oluen yläosa paljaana, nainen saa syytteen sukupuolisiveyttä loukkaavasta käytöksestä. 

Ei ole kauaa, kun julkisilla paikoilla imettäviä äitejä paheksuttiin – samalla kun viereinen katumainos julisti lähes kaiken paljastavasti naisten uusia alusasuja.

Vanhahko mies ja nuori nainen ovat soma pari. Nuortuuhan siinä vanhakin pappa. Sama toisinpäin, niin puumanainen vokottelee viatonta nuorta.

Ollakseen uskottava naisjohtajan on oltava miesjohtaja. Johtajuus kun määritellään edelleen miehisin ominaisuuksin.

Kehopositiivisuuden vaade koskettaa lähinnä naisia: kanna (ylimääräiset) kilosi ylpeydellä. Lihava mies on tuskin edes mies.

Mainoksista päätellen – ja nehän me sisäistämme – herkuttelu on sallittu vain hoikille.

Entä me ja ne muut? Suomalaiset kuluttavat vuosittain oman osansa maapallon luonnonvaroista neljä kuukautta maailman keskiarvoa aiemmin.

Sormemme törröttävät kuitenkin kohti Kiinaa ja Intiaa, saastuttamisen ja kasvihuonepäästöjen maanpäälliseen helvettiin. Siellähän ne pössyttävät, tehkööt jotain. Hui kamala niitä saastepilviä, mitä telkkarissakin näytetään!

Olemme ulkoistaneet ylikulutuksemme haitat köyhempiin maihin.

Emme ole yrityksistä huolimatta saaneet arvojamme ja tekojamme yhteensovitettua. On miellyttävämpää nähdä moraalittomuus naapurin käytöksessä kuin kurkistaa kuuluisaan peiliin.

Syy videoni ikärajalle selvisi. Eräs sitä katsonut oli keksinyt sen. Koirani ui nakuna.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?