Toimittaja: Kari Kaulanen

Jokin aika sitten kerroimme viereisellä palstalla, että Meän Tornionlaakso ei julkaise uutisia rattijuopumuksista, autokolareista tai muista tavallisia ihmisiä koskevista ikävänluonteisista tapahtumista.

Tällä kerralla teemme kuitenkin poikkeuksen ja julkaisemme oheisen uutisen, vaikka sillä ei olekaan laajempaa yhteiskunnallista merkitystä. Olkoon se kuitenkin opiksi ja ojennukseksi asianomaisille.

Leväperäistä asumista 

Viime lauantaina, iltakahdeksan jälkeen, kunnan VPK sai hälytyksen Tunarilaan, missä katolle paantunut jää oli painamassa talon kuistia kumolleen.

Erilaisia vaihtoehtoja pohdittuaan palokunta päätyi ”sahaamaan” vesisuihkulla talon laidasta laitaan kertyneen paannejään poikki kuistin molemmilta puolilta. Näin jään paino kevenisi merkittävästi.

Palokunnan työskennellessä hiki hatussa talonväki seisoskeli kädet taskussa tai kuvasi tapahtumia kännykällään raportoiden niistä lähes reaaliaikaisesti sosiaaliseen mediaan.

Samaan aikaan kuistin ikkunaruudut räsähtelivät rikki yksi kerrallaan.

Paikalla piipahtanut Tunarilan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Helena Puttonen kertoikin lehdellemme, että talon asukkaiden leväperäisyys on huolettanut kyläläisiä jo pidempään. Holtittomasta asumisesta kertovat surullista kieltään pitkän navettarakennuksen notkolle painunut katto – kauanko sekään enää kestää! – sekä lumikuorman alla romahtanut kasvihuone ja ulkosaunan päälle kaatunut puu.

Muutama vuosi sitten talon isäntä poltti myös toista hehtaaria naapurin peltoa ja joutui silloinkin turvautumaan palokunnan apuun.

– Kyläyhdistyksessä on pohdittu heidän häätämistään naapurikuntaan tai johonkin syrjemmälle, pois ihmisten ilmoilta, Puttonen sanoo.

Helena Puttonen kertoo kyläyhdistyksen seuraavan tilannetta ja puuttuvan asiaan, jos laiminlyönnit jatkuvat.

Lehtemme saaman tiedon mukaan talon isäntä oli seuraavana päivänä kiivennyt liukkaalle peltikatolle, missä hän yhdellä kädellä narusta roikkuen oli kirvestä (!) ja lapiota hyväksi käyttäen hakannut kuistin päälle jääneen jään pois. Kuin ihmeen kaupalla hän oli välttynyt putoamiselta.

Onneksi, sillä muuten perhettä varten varatut terva ja höyhenet olisivat jääneet käyttämättä.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?