Toimittaja: Idalotta Nousiainen

Ihmiskehoon jää elämän mittaan merkkejä. Yhdellä on arpia leikkauksesta, toisella finneistä ja kolmannen iholla näkyvät edelleen lapsena sairastetun vesirokon merkit. Arpia jää synnytyksestä, kaatumisista ja sairauksista. Ne kaikki ovat keholle hyvin luonnollisia tapahtumia ja pysyvät iholla aina. 

Arpia halutaan peitellä, koska ne kertovat ihmisestä sellaista, mitä hän ei ehkä halua kertoa. Länsimaiset kauneusihanteet eivät hyväksy arpia tai pigmenttihäiriöitä iholla. Ne kertovat eletystä elämästä.

Tatuointikin on parantumisvaiheessa arpikudosta. Parannuttuaan se ei olekaan häpeällinen arpi, vaan hieno koriste iholla. Mutta miksi tatuoinneista puhutaan negatiiviseen sävyyn ja varoitellaan kuin se olisi elämän suurin virhe?

Varoittelut lähtevät siitä näkökulmasta, että tatuoinnin ottaja ei syystä tai toisesta olisi tyytyväinen kuvaan nyt, tai myöhemmin elämässään. Varoitellaan, että tatuoinnin poistaminen on vaikeaa ja kallista. Niin on, mutta entäpä jos käykin niin, että tatuoinnin ottaja pitää kuvasta hänen ihollaan. Onhan hän todennäköisesti itse osallistunut sen suunnitteluun, toisin kuin leikkausarven.

Usein kuulee sanottavan, että tatuointi näyttää rumalta, kun iho vanhenee. Vastaväitteeksi sanotaan, että kaikki näyttää rumalta, kun vanhenee. Tiedä häntä. Kauneus on katsojan silmissä.

Ehkä tatuointi on virhe, ja ehkä sen ottaja katuu sitä tulevaisuudessa. Kaikki tekevät virheitä ja joillekin valtavan suuri perhonen selässä tai ”tartu hetkeen” -teksti kyljessä on sellainen. 

Otin oman ensimmäisen tatuointini Espanjassa. Kuva oli mielessä jo ennestään, mutta toteutus oli puolitiessä. Varasin ajan päähänpistosta. Kuva olisi voinut tulehtua, mutta ei tulehtunut, vaikka lähdin pian tatuoinnin ottamisen jälkeen reissuun maahan, jossa ei ollut juoksevaa puhdasta vettä. Joidenkin mielestä tatuointia pitäisi miettiä ainakin kolme vuotta. Onneksi en kysynyt kenenkään mielipidettä. Rakastan kuvaa käsivarressani yli kaiken.

Nuoret tekevät usein virheitä ja nuorta, miksei vanhaakin tatuoinnin ottajaa voi herätellä ennen lopullista päätöstä. Ei kuitenkaan  kannata väittää, että otettu tatuointi kaduttaisi tulevaisuudessa. Tällä menolla meillä ei ole tulevaisuutta.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?