Toimittaja: Kaisu Niska

Muistan lapsuudestani erään Aku Ankka -lehden tarinan, jossa puhuva koira sanoi Akulle, ”Elämme mielenkiintoisia aikoja, ystävä hyvä”.

Tällä hetkellä me elämme koko maailmanlaajuisesti erittäin mielenkiintoisia aikoja, mutta ei mitenkään miellyttävällä tavalla. Maat ovat sulkeneet rajojaan kaikkialla, niin myös Suomi.

Meillä Tornionlaaksossa on suljettu raja, jota ei ole käytännössä ollut olemassakaan. Vain työssä käynti rajan ylitse sallitaan, ei perheenjäsenten luona vierailuja tai muuta vastaavaa.

Rajalla ovat valvojat, jotka pitävät huolen, että luvattomia ylityksiä ei tapahdu.

Rajan sulkeminen vaikuttaa molemmilla puolilla rajaa yrittäjien toimintaan. Asiakasvirta on Ylitornion kauppiaiden mukaan hiljentynyt rajan sulkeuduttua, sillä asiakkaista noin puolet on normaalisti rajan toiselta puolelta. Osa yrittäjistä miettii jo lomautuksia.

Meän Tornionlaakson toimituksessakin on jouduttu uudenlaisen tilanteen eteen. 

Tämä näkyy jo tässä lehdessä ja yhä selkeämmin tulevissa lehdissä. 

Juttuja tehdään nyt lähinnä sähköpostin ja puhelimen kautta, fyysisiä tapaamisia vältellen. Näin suojaamme sekä haastateltavia että itseämme.

Etäjuttuja tehtäessä varsinkin kuvamateriaalin hankkiminen on haastavaa, ellei suorastaan vaikeaa. Tässäkin lehdessä on jo normaalia vähemmän kuvia, ainakin toimittajan ottamia kuvia. 

Selvää on, että emme voi tavoitella myöskään lehden sivumäärissä mitään huippulukemia, sillä kun tapahtumat on peruttu ja kauppojen asiakasvirta vähentynyt ihmisten käydessä vain ruokaostoksilla, ei meillä ole juuri kerrottavaa eikä ilmoitettavaa. 

Pyrimme kuitenkin edelleen tekemään teille niin hyvää lehteä kuin tässä tilanteessa pystymme.

Pyrimme etsimään ja löytämään teitä kiinnostavia juttuaiheita ja käsittelemään Tornionlaakson asioita monipuolisesti. Otamme myös mielellämme vastaan vinkkejä toivomistanne aiheista.

Meän Tornionlaakson toimistokin on sulkenut ovensa tämän vallitsevan tilanteen vuoksi. 

Toimiston väki kuitenkin palvelee teitä puhelimitse ja sähköpostin kautta. Passikuviakin otetaan, mutta siihen tarvitaan nyt ajanvaraus.

Hyvät lukijamme. Muistakaa suojata itsenne, peskää käsiä ja pysykää kotosalla.

Pysykää terveinä.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?