Toimittaja: Kari Kaulanen

Suomeen on saatu uusi hallitus. Se on kuulemma taas niin huono, ettei paremmasta väliä. Jopa edellinen hallitus jää joidenkin mielestä huonoudessa huonommaksi. Näin ainakin mikäli uskoo kommentteja.

Se on se ja sama, mitä kaikkien alojen asiantuntijat somessa vaahtoavat, mutta kun toimittajatkin tuntuvat kilpailevan siitä, kuka osaa parhaiten mollata hallitusta. Kuitenkaan se ei ole ehtinyt vielä tehdä oikeastaan muuta kuin syntyä.

Erityisen kärkkäitä ovat Etelä-Suomen lehdet, Helsingin Sanomat tietenkin etunenässä.

Samalla, kun yritetään vakuuttaa, kuinka huono hallitus on, pyritään kylvämään riidansiemeniä sen sisään julkaisemalla erilaisia tutkimuksia. Alkuviikosta Hesari ”paljasti”, että keskustalaiset eivät luota hallitukseen. Ylen uutiset tarttui tietenkin tähän, ja tiistain aamutelevisiossa valtiovarainministeri joutui vastaamaan, miksi näin on. Vai onko sittenkään?

Vaikka mainitsin Hesarin, eivät maakuntalehdet jää isoveljeä huonommiksi. Omamme otsikoi keskiviikon pääkirjoituksensa ”Vastoinkäymisiä luvassa”. Siinä eripuraa ennustettiin vihreiden ja keskustan välille.

En ole lukenut puolueiden äänenkannattajia, joten en tiedä, löytyykö sieltä Onnistumisia luvassa -tyylistä otsikkoa. Ilmeisesti on kuitenkin mukavampi kehua jälkikäteen ”mitä minä sanoin!” epäonnistumisista kuin onnistumisista. Se on ajan henki.

Tietenkin hallitusohjelmassa on asioita, jotka aiheuttavat pelkoa joillakin tahoilla. Esimerkiksi syrjäseuduilla pelätään polttoaineen kallistumista, kaivosyhtiöt pelkäävät kaivosveroa ja energianhinnan nousua, jotkut pelkäävät muuten vain. Yleisin pelko tuntuu olevan se, että hallitusohjelman talous on kestämättömällä pohjalla.

Kaikkia pelkoja media lietsoo parhaansa mukaan. Samalla se jakaa kansaa, sillä uudella hallituksella on myös kannattajansa.

Eikö kuitenkin kannattaisi odottaa, että hallitus ehtii tekemään päätöksiä. Vielä parempi olisi, jos malttaisi edes jonkin aikaa odottaa päätösten seurauksia, mieluummin vaikka vuoden pari. Huonoja päätöksiä voi myös korjata, kuten nyt on ilmeisesti tapahtumassa aktiivimallin ja taksilain kohdalla.

Voisiko siitä asiasta uutisoida myönteisesti? Tuskin. Sen sijaan jatketaa pelon ja epävarmuuden ruokkimista. Eiväthän myönteiset asiat myy.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?
Lisätietoja OK - sulje ilmoitus En hyväksy