Toimittaja: Kaisu Niska

Muutamien viimeisten viikkojen aikana Ylitornio on päässyt iltapäivälehtien uutisiin valitettavan monta kertaa. Yksikin vastaavanlaisista tapahtumista kertova uutinen olisi ollut liikaa, mutta yhtäkkiä uutisia tuli melkeinpä roppakaupalla. Tuskin ehti edellisestä hengähtää, kun jo kerrottiin uudesta.

Kaikista tapauksista lähtivät huhut liikkeelle samantien. Meiltäkin on ilmeisesti odotettu jonkinlaista asioista tiedottamista, ja tarkoituksenamme oli tiedottaa heti, kun saamme varmistettua faktat tapahtuneista. Ajatuksenamme oli laannuttaa huhupuheita ja turhia pelkoja, mutta esimerkiksi Aavasaksan Gulf-aseman ryöstöstä meille ei kerrottu mitään uutisoitavaa.

Poliisi ei edelleenkään ole kertonut tapauksesta mitään, vaan pyytää poliisi.fi/lappi/tiedotteet sivulla havaintoja silminnäkijöiltä ja asiasta tietäviltä.

Sen sijaan taksin ryöstämistä viime viikonloppuna yrittänyt henkilö kerrotaan toimitetun Kemin poliisivankilaan.

Jos me olisimme iltapäivälehti, olisimme repineet viime viikkoiseen ja tämän viikkoiseen lehteen jutut kissankorkuisin kirjaimin, mutta koska periaatteemme on, että kirjoitamme ja tiedotamme vain tosiasioista, emme ole juttuja aiheista tehneet.

Itse olen erittäin tyytyväinen siitä, että työpaikkani toimittajana on nimenomaan paikallislehdessä, joka pyrkii katsomaan asioita mieluummin myönteisestä kuin kielteisestä näkökulmasta. Tosin viime viikkojen tapahtumista on vaikea löytää muuta myönteistä kuin se, ettei kukaan loukkaantunut eikä kuollut.

Ja ehkä me joudumme vielä selvittämään ja tekemään juttua siitä, mistä tuollaisten tapahtumien taustalla on kyse. Mikäli siitä aiheesta osaa kukaan kertoa mitään muuta kuin arvailuja?

Joulunalusaikaan ja joulun odotuksen tunnelmiin tuollaiset aiheet eivät kuitenkaan oikein sovi. Mieluummin keskittyisin käymään yhdistysten ja kylien puurojuhlissa ja kaikenlaisissa joulutapahtumissa, ja niitähän onneksi nyt seuraavien viikkojen aikana riittää.

Tässä lehdessä kerrotaan jo ainakin jouluvalojen syttymisestä kaduilla, perinteisestä valonjuhlasta sekä tonttuillasta. Toivon sydämestäni, että saamme elää tätä alkanutta joulukuuta parempien uutisten valossa kuin marraskuussa.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?