Toimittaja: Kari Kaulanen

Minun on aluksi tunnustettava, että unohdin mennä seuraamaan Pellon nuorisovaltuustoa, vaikka olin luvannut ja siitä oli myös muistutettu. Lisäksi olin siitä oikeasti kiinnostunut. Nuorisovaltuusto sai kuitenkin pohtimaan otsikossa olevan lausahduksen paikkansa pitävyyttä.

Ensi vuonna ovat ainakin kahdet vaalit, mahdollisesti jopa kolmet. Useimmat ehdokkaat ovat olleet politiikassa mukana ainakin jollain tasolla, mutta on myös sellaisia, jotka lähtevät ehdokkaiksi niin sanotusti pystymetsästä. Valtakunnan korkeimmalta päättäjätasoltakin on esimerkkejä siitä, että työ ei siltä pohjalta aina onnistu.

Siksi on hyvä, että nuorilla on mahdollisuus tutustua päätöksenteon saloihin esimerkiksi nuorisovaltuustossa. Jos senkin jälkeen tuntee paloa lähteä mukaan politiikkaan – vaikka vain kunnallisella tasolla – mikään ei sitä estä. Joissain tapauksissa siitä voi ureta ura myös valtakunnan politiikkaan.

Paloa pitää tuntea myös muita asioita kohtaan, jos haluaa niissä menestyä. Äskettäisissä yleisurheilun Euroopan mestaruuskisoissa 17-vuotias norjalainen Jakob Ingebritsen voitti kaksi juoksumestaruutta.

Haastattelussa hän kertoi uhranneensa urheilulle niin lapsuutensa kuin nuoruutensa. Sama koskee varmasti amerikkalaisruotsalaista seiväshyppääjäihmettä Armand Duplantisia.Monet huippumuusikot ovat aloittaneet täysipainoisen harjoittelun jo alle viisivuotiaina.

Kuten sanottua, tärkeintä on palava intohimo kyseistä asiaa kohtaan.

Siitäkin on tosin esimerkkejä, että kun aloittaa jo lapsena vitsan vääntämisen, jossain vaiheessa uhrattu lapsuus ja nuoruus vaativat osansa. Eikä se aina ole helppoa.

Politiikkaan palatakseni niin sanotun suuren yleisön silmissä sen kuva ei ola läheskään tahraton. Omalta osaltaan poliitikot ovat itse olleet siihen vaikuttamassa.

Siitä ei kuitenkaan päästä mihinkään, että esimerkiksi kansanedustajat tekevät tärkeää työtä, jonka tulokset vaikuttavat meidän jokaisen elämään. Läheskään kaikki lait eivät ansaitse hurraita, mutta ilman lakeja vallitsisi anarkia.

Siksi nuorisovaltuustot ovat tärkeitä. Sitä kautta voi nousta paitsi kunnallisia päättäjiä myös tulevaisuuden lainsäätäjiä.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?