Toimittaja: Kari Kauppinen

Ilman yrittäjiä ei ole oikeastaan mitään. Se meidän kaikkien kannattaa muistaa. Suurin osa tekee työtään työsuhteessa, jossa palkka napsahtaa tilille säännöllisesti ja lomat kertyvät, kuten myös eläke. Mitään tällaista ei laajassa mitassa olisi, jos ei olisi yrityksiä ja niiden taustalla toimivia yrittäjiä.

Toki kunnat ja valtio ovat merkittäviä työllistäjiä, mutta ison osan verorahoista nekin keräävät yrityksiltä ja yrittäjiltä.

Työpaikat ovat laajalti kiinni yrittäjistä. Se kannattaa muistaa, kun heitä parjataan. Toki kaikki eivät kohtele työntekijöitään aina asiallisesti, mutta eivät aina kaikki työntekijätkään työpaikkaansa. Palkkaa kuitenkin tulee.

Jokainen voi miettiä työskennellessään yksityisellä sektorilla, että jos ei ole sitä yritystä (missä työskentelee) ja sen taustalla olevaa kovaa työtä, niin mitäs sitten. Pitäisi alkaa itse yrittäjäksi, hankkia toimitilat, laitteet, ja sun muut sekä työntekijät ja vielä asiakkaatkin. Monen pelkkä ajatuskin uuvuttaa. Tämän muotoili ääneen omalta kohdaltaan myös kansanedustaja Kaisa Juuso, joka puhui Ylitornion yrittäjäjuhlassa viime lauantaina.

Kun miettii sitä, miten tärkeitä yrittäjät ovat tässä yhteiskunnassa, joskus toivoisi kohtuutta heidän ripittämisessään myös julkisilla verkkosivustoilla. Yrityksen yksittäinen huono hetki, joita varmasti tulee, voi saada hurjat mittasuhteet verkossa ja somessa. Kysyn vaan, kannattaisiko asia selvittää paikan päällä. Usein asiat ovat ihan jotakin muuta, miltä ne näyttävät. Sama pätee tietysti kaikissa työtehtävissä oleviin. Virheitä tulee, mutta kaikilla on parempi mieli ja kieli, kun ne selvitetään. 

Pahimillaan jokin sosiaalisessa mediassa käyty keskustelu lyttää yrityksen mainekuvaa niin paljon, että se menettää asiakkaita. Kun tätä tapahtuu tarpeeksi, yrityksen ei ole varaa pitää nykyistä määrää työntekijöitä. Siinä sitten yhteiskunta taas hapristuu ja some-kohun aloittanutkin joutuu välillisesti maksajaksi.

Koetetaan siis hillitä kiukku ja olla ihmisiksi, arvostaa kaikkien työtä, onpa sen muoto mikä tahansa.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?