Toimittaja: Kaisu Niska

Heinäkuu on jo niin sanotusti hyvällä mallilla, puolivälissä. Edesmennyt äitini totesi aina juhannuksen jälkeen, että nyt se on kesäkin jo mennyt, eli hänen tavallaan ajateltuna kesä on todellakin tässä vaiheessa jo ohitse. 

Mutta eihän se suinkaan ole ohitse! 

Ei ainakaan Tornionlaakson kulttuurikesä, joka on vasta pääsemässä vauhtiin.

Pellossa on vietetty tällä viikolla kulttuuriviikkoa erilaisine tapahtumineen. Niistä kerrotaan tässä lehdessämme, mutta Oranki Artin taiteeseen pääsee toki tutustumaan milloin tahansa haluaa. Samalla saa mukavasti liikuntaa ja raitista ilmaa.

Viime viikonloppuna avattiin Aavasaksalla nigerialaisen kuvataiteilijan, Uko Williamsin, taidenäyttely, joka on esillä vielä elokuun ensimmäisen viikon ajan. Taiteilijan pieniä tauluja kannattaa käydä katsomassa, niitä tutkien vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Ensi lauantaina tapahtuu Meltosjärvellä perinteisen Kirja kylässä -tapahtuman merkeissä. Siellä voivat esittäytyä ja esitellä tuotantoaan myös aloittelevat kirjailijat.

Ensi viikolla vietämme Ylitorniolla myös Annikki Kariniemi -viikkoa, mikä merkitsee erilaisia kirjallisuuteen ja kirjoittamiseen liittyviä tapahtumia. Niitä järjestetään viikon aikana tuttuun tapaan Aavasaksalla.

Viikko huipentuu sitten heinäkuun viimeisenä sunnuntaina perinteiseen Hattujuhlaan Aavasaksan Kruununnäyttämöllä. Siellä ovat mukana muun muassa kirjailija Tuula Väisänen, perulainen muusikko Jose Moncada sekä meltosjärveläinen Matti Lipponen. Luvassa on siis viihdyttävä ja monipuolinen juhla. Toivottavasti myös sää suosii juhlijoita niin, että hatut pysyvät päässä ja suojaavat mukavasti auringolta, eivätkä kastu sateessa.

Perinteisestihän Hattujuhlassa valitaan ja palkitaan kaunein tai erikoisin hattu, joten hattuunkin kannattaa tässä juhlassa panostaa.

Kukaan ei ole profeetta omalla maallaan, mutta toivottavasti Annikki Kariniemi -viikko Hattujuhlineen pitää pintansa jatkossakin. Viikkoa ohjelmineen ja varsinkin Hattujuhlaa kannattaisi ehkä mainostaa laajemmallekin yleisölle kuin pelkästään paikkakuntalaisille.

Nyt jos koskaan, on muutenkin hyvä aika tutustua oman maakunnan ja lähiympäristön kulttuuritarjontaan ja osallistua kylien tapahtumiin.

 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?