Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

PELLO – Moottorit jytisivät. Bensiiniä paloi ja vesi roiskui Pellon moottorikerho ry:n kahdeksatta kertaa isännöimissä watercross-kisoissa viime lauantaina. Menestyminen vaati taitoa, voimaa ja rohkeutta. Vesi yhdistettynä kovaan vauhtiin voi olla arvaamaton elementti. Kaikki kilpailijat eivät välttyneet epäonneltakaan.

– Kisat onnistuivat hyvin. Yleisömäärä jäi vähäisemmäksi varmaankin epävakaan kelin vuoksi, kilpailun johtaja Juha Jolma kertoo.

Jolman arvion mukaan kisaa oli kokoontunut katsomaan likimain 350 henkeä. Kilpailijoita oli 29 eri moottorikerhoista.

Lajin juuret moottorikelkassa

Watercross eli vesicrossi on laji, jossa moottorikelkoilla ajetaan veden päällä kilpailuun rajatulla aluella.

Vesicrossikelkan juuret ovat kaukana. Ensimmäinen moottoroitu reki valmistui 1920-luvun puolessa välissä. Tehdasvalmisteisten moottorikelkkojen valmistus alkoi 1960-luvulla.

Moottorikelkat ovat erityisesti Lapissa olleet kulkuvälineitä lumisissa ja vaikeasti kuljettavissa maastoissa jo vuosikymmenten ajan. Ei siis ihme, että myös watercross on saanut erityisesti jalansijaa juuri lappilaisten moottorikelkailijoiden parissa.

Laji rantautui Suomeen Yhdysvalloista 1980-luvulla. Nykyiseen muotoonsa se kehittyi kuitenkin 2000-luvulla. Kisoissa ajetaan kiihdytyskilpailuja ja ovaalinmuotoista crossirataa. Rataan voi sisältyä myös hyppyreitä.

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 12.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?
Lisätietoja OK - sulje ilmoitus En hyväksy