Toimittaja: Kari Kaulanen

YLITORNIO – Viime viikon torstai-iltana Ylitornion vuonna 1914 rakennettuun Arvidilan pappilaan alkoi kerääntyä väkeä hyvissä ajoin ennen tilaisuuden alkamista. Monet joutuivat kääntymään pettyneinä ovelta, koska eivät olleet varanneet paikkaa etukäteen.

Kiinnostusta ei tarvitse ihmetellä, esiintyihän Lohijärveltä kotoisin oleva kirjailija Rosa Liksom ensimmäistä kertaa kotiseudullaan. Häntä haastatteli toimittaja, muun muassa Suomen Kuvalehden entinen päätoimittaja Tapani Ruokanen, joka on lähtöisin Rovaniemeltä.

Illan aiheena oli Liksomin romaani Everstinna, jonka kautta keskustelu laajeni koskemaan, no, koko ihmiskuntaa.

Tilaisuus avasi myös kolmannen kerran järjestetyn Väyläfestivaalin, jonka tapahtumat sijoittuvat Tornion-Muonionjoen molemmille rannoille.

Käännetty kirjailija

– Hän on kirjallisuutemme merkittävä uudistaja, lyhytproosamme äiti, Tapani Ruokanen siteerasi vuonna 2011 Finlandia-palkinnon saaneesta Rosa Liksomista sanottua.

Liksom on myös käännetyimpiä suomalaiskirjailijoita.

– Everstinna on ilmestynyt noin kymmenessä maassa, mutta kaikkiaan kirjojani on käännetty lähes 30 kielelle, hän kertoi itse laskeneensa.

– Ovatko arviot totta? Ruokanen kysyi luettuaan otteita kiittävistä arvosteluista.

– Jos arvio on hyvä, niin hyvä. Jos se on huono, kirjailija jatkaa silti työtänsä, Liksom vastasi, mutta korosti, että kirjailija tarvitsee myönteisiä arvioita, jotta ihmiset myös ostaisivat kirjoja.

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 9.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?
Lisätietoja OK - sulje ilmoitus En hyväksy