Toimittaja: Kari Kaulanen

TORNIONLAAKSO (Ko?ice) – Jo toisen kerran tänä vuonna Suomen maajoukkue pelasi MM-kullasta Slovakiassa. Nyt paikkana oli Ko?icen kaupunki ja lajina ball hockey.

Tapahtuma oli erityisen jännittävä juuri tornionlaaksolaisittain, edustaahan 11 Suomen joukkueen jäsentä Peräpohjolan Poropoikia. Muut pelaajat tulivat ylöjärveläisestä Pelikasseista, vantaalaisesta HC Kingsistä ja oululaisesta PHC:stä.

Ball hockey -pelit käydään jääkiekkokaukalossa ilman jäätä. Kengät korvaavat luistimet ja pallo kiekon. Säännöt – muun muassa paitsiosääntö – ovat hieman erilaiset kuin jääkiekossa. Juokseminen kentän päästä toiseen vaatii myös kovaa kuntoa.

Lämmittelyä alkulohkossa

Slovakian MM-kisoihin osallistui 15 joukkuetta, muun muassa sellaisista maista kuin Bermuda, Cayman-saaret ja Haiti. Myös Kanada ja USA olivat mukana.

Suomi pelasi samassa alkulohkossa Slovakian, Tsekin, USA:n ja Iso-Britannian kanssa.

Ensimmäisessä ottelussa tuli tappio hallitsevalle maailmanmestarille, isäntämaa Slovakialle. Peli oli tiukka, ja tulos 2–1. Seuraavassa pelissä Suomi löi USA:n numeroin 4–2. Tsekki sen sijaan kaatoi Suomen suurinumeroisesti 7–2. Vielä suurinumeroisemmin, 13–0, Suomi puolestaan voitti Iso-Britannian ja eteni jatkoon sijoittumalla lohkossaan kolmanneksi.

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 21.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?
Lisätietoja OK - sulje ilmoitus En hyväksy