Toimittaja: Suvi Ratavaara

PELLO – Tilaisuus alkoi ruokailulla ja kakkukahveilla. Kahvittelun jälkeen juhlayleisö sai kuulla Hanna-Maria Koivumaan johdolla lapsikuoron laulamana teemaan sopivat laulut rauhasta ja linnuista.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaisu Laitamaa piti juhlapuheen. Puheessa hän osoitti kiitollisuuttaan veteraanien tekemää työtä kohtaan.

Tunnusomaista veteraaneille on se, että turhasta ei valiteta ja kaikkia ihmisiä arvostetaan yhdenvertaisesti. Naapuria autetaan silloin kun apu on tarpeen. Pitkälti raskaista asioista selvittiin huumorin avulla. Ominaista oli vähällä pärjääminen ja vaatimattomuus.

Kaisu Laitamaa sivusi puheessaan viisaita kommentteja, jotka oli iäkkäältä isältään kuullut: ”Kaikkea tarpeellista ei tarvitse hankkia, vaan ainoastaan se, mitä ilman ei tule toimeen”.

Veteraanit ovat antaneet meille nykypolville sellaisen perinnön, että meidän tulee sitä kunnioittaa ja velvollisuutemme on elää arvokkaasti ja myönteisesti elämään suhtautuen, Kaisu Laitamaa totesi puheensa lopuksi. Puheen jälkeen veisattiin yhteisesti kaksi virttä kanttori Hanna-Maria Koivumaan johdolla.

Kunnanvaltuutettu, kunniamerkkitoimikunnan puheenjohtaja, Erkki Muukkonen jakoi kulttuuri- ja vapaa-aikavastaava Kaisa Raution avustuksella Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalin veteraaneille, joista paikalle olivat päässeet Johannes Rundgren, Olavi Puranen, Nanni Mukka, Lahja Leinonen ja Aino Heikka. Joukosta puuttuvat Kerttu Sarha ja Martta Välimaa

Juhlassa kuultiin Ahti Matinlompolon, Mauri Huuskon ja Jouko Granatin esittämänä koskettava Veteraanin iltahuuhto, joka sai yhden jos toisenkin silmänurkan kostumaan liikutuksesta.

Kirkkoherra Aino Pieskä lausui seurakunnan tervehdyksen ja muistutti, kuinka kiitollisia olemme heistä, jotka ovat vapauden meille antaneet, ja että meidän tehtävänämme on vaalia vapautta ja auttaa heikommassa asemassa olevia.

Lopuksi laulettiin yhteislauluna Oi kallis Suomenmaa, jonka jälkeen Aino Pieskä lähetti seppelepartiossa Turtolan sankarihautausmaalle kukkatervehdyksen, jonka toimittivat perille Erkki Muukkonen, Kaisu Laitamaa ja Kaisa Rautio. (SR)

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?
Lisätietoja OK - sulje ilmoitus En hyväksy