Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

Iina Willström laski mäkeä yhdessä Lumipörrön kanssa.

RITAVAARA – Hiihtokeskuksen talvitapahtuma järjestettiin jo kahdeksannen kerran. Sitä olivat puuhaamassa Mannerheimin lastensuojeluliitto (MLL) yhdessä kunnan nuorten työpajan kanssa. Ammattiopiston Lappian Pellon toimipisteen eräopasopiskelijat olivat nyt ensimmäistä kertaa mukana tapahtumassa.

– Tässä vähän kalibroidaan räiskäleen paistoa, eräoppaaksi opiskeleva Petri Saukkoriipi veistelee odottaessaan paistinpannun kuumenemista ja taikinan oikeaa paksuutta arvioidessaan.

Arvokasta vapaaehtoistyötä

15-vuotias Valtteri Lahti työskentelee apulaisena ja vapaaehtoisena MLL:ssä. Hän on hieno esimerkki siitä, kuinka vapaaehtoistyö voi tarjota nuorillekin antoisan paikan vaikuttaa. Hän kertoo osallistuvansa MLL:n kaikkiin tapahtumiin ja kokouksiin Pellossa.

– Ihmisten auttaminen on se juttu, hän miettii halukkuuttaan vapaaehtoistyöhön.

Lahti paistoi makkaraa yhdessä Merja Saukkoriipin kanssa. Makkaranpaistosta saadut tulot käytetään MLL:n järjestämiin perheitten tapahtumiin ja tukioppilastoimintaan.

– Kaikki menee. Me emmä ossaa säästää rahhaa, Saukkoriipi nauraa.

Lue lisää meän Tornionlaakson sivulta 17.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?
Lisätietoja OK - sulje ilmoitus En hyväksy