Toimittaja: Idalotta Nousiainen

Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Jorma Kariniemi ja varapuheenjohtaja Erkki Kumpula ovat tyytyväisiä Mawson Oy:n toimintaan alueella.

YLITORNIO – Viime lauantaina 6. kesäkuuta Meltosjärven savottapihalla oli käynnissä kokous. Kokouksen tarkoitus oli selventää Lapin alueella toimivan kaivosalan yrityksen Mawson Oy:n maksamien korvauksien omistajia vuosilta 2012–2014. Paikalla kokouksessa olivat Mawson Oy:ltä Noora Ahola sekä Janne Kinnunen.

Malminetsinnästä aiheutuu haittaa, josta maksetaan korvauksia kiinteistöjen omistajille. Vuosien 2012–2014 korvauksia ei voitu toimittaa oikeille henkilöille, koska tilinumeroita ei saatu luotettavasti selville. Rahat ovat tällä hetkellä Etelä-Suomen aluehallintoviraston sulkutilillä, josta niitä voi hakea lomakkeella. Lomakkeita jaettiin kokouksessa ja asiaa voi tiedustella Meltosjärven kyläyhdistyksen varapuheenjohtajalta Erkki Kumpulalta tai aluehallintoviraston nettisivuilta.

Vaikka kiinteistö olisi myyty vuoden 2014 jälkeen, korvaukset kuuluvat sille, joka on ollut omistajana vuosina 2012–2014. Rahoja säilytetään kymmenen vuotta, eli ne ovat AVI:n tilillä vielä kaksi vuotta. Kahden vuoden kuluttua rahat siirtyvät valtiolle, eikä niitä voi enää sen jälkeen hakea itselleen.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?