Toimittaja: Idalotta Nousiainen

Matkakoskella punttikalastajia riittää jonoksi asti. Käytössä on systeemi, jossa kymmenen lohestajaa heittää kerrallaan.

TORNIONLAAKSO – Kesän lohestuskausi alkoi 1. kesäkuuta. Lapin tulvien vuoksi joesta ei kuitenkaan tahdo tulla saalista, mutta vedessä kulkee sitäkin enemmän roskaa ja muuta tavaraa, joka on lähtenyt liikkeelle rannoilta. Joessa on nähty muutama kuollut hirvikin.

Tulvan lisäksi kulunut koronakevät on verottanut matkailijoiden määrää. Yksiä eniten koronan aiheuttamista rajoituksista kärsineet ovat matkailu- ja ravintola-alan yrittäjät.

– Kävijöitä on toukokuun lopussa ja kesäkuun alussa ollut selvästi alle puolet viime vuoteen verrattuna, Juha Rautio Arctic Campingilta Pellosta sanoo.

– Erityisesti ulkomaalaisten turistien poissaolo vaikuttaa varausten määrään.

Raution mukaan ei ole yllättävää, että tulva vaikeuttaa lohen saantia. Lohen nousu näyttäisi muutenkin ajoittuvan myöhemmälle ajankohdalle kuin aikaisempina vuosina.

– Kesäkuun alussa on ollut muutama kokenut lohestusporukka. Saalista ei tullut, mutta he pääsivät soutamaan enimmät innot pois.

Kesä on kuitenkin vasta alussa.

– Juhannuksen jälkeen kalenterissa on enemmän varauksia ja silloin sitä lohtakin todennäköisesti saadaan syötäväksi asti, Rautio toteaa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?