Toimittaja: Kaisu Niska

TORNIONLAAKSO – Kun lumet ovat sulaneet ja maa alkaa vihertää, kaikki multasormet tai vaikka vain itsensä multasormiksi kuvittelevat ihmiset, ryntäävät rapsuttamaan pihaa ja suunnittelemaan uusien kasvien hankkimista tai vanhojen kasvien paikasta toiseen siirtämistä. Taimitarhoilla ja puutarhoilla riittää kävijöitä, kun niiltä etsitään mieleisiä viherkasveja ja kukkivia perennoja ja pensaita.

Kesäkukat ovat helpoin tapa pihan piristämiseen. Amppeleita ja ruukuissa olevia kukkia löytyy puutarhamyymälöistä kymmeniä, jopa satoja erilaisia. Ne eivät vaadi kesän aikana suurta hoitamista, lähinnä vain kastelua ja ehkä vähän lannoitusta, jos haluaa, että kukinta jatkuu koko kesän komeana.

Mutta entä sitten, jos haluaa toteuttaa itseään enemmän ja haluaa pihalleen kasveja ja kukkia, jotka kesä kesältä levittäytyvät ja runsastuvat? Silloin oikea aika aloittaa istutusten suunnittelu on jo aikaisemmin keväällä.

Istutusten tekeminen onnistuu alkukesästä syksyn routaan asti. Keskellä kesää istutuksien tekeminen on haastavinta, koska vasta istutetut kasvit ja taimet tarvitsevat runsaasti kastelua, ja keskikesä voi Tornionlaaksossakin olla varsin kuiva ja kuuma.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 10.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?