Toimittaja: Idalotta Nousiainen

Hei! Tässä kirjoittaa Meän Tornionlaakson uusi kesätoimittaja. Minun juttuja saa lukea tästä lehdestä heinäkuun loppuun asti. Vieressä on kuva, niin tunnistatte ko tulen juttukeikalle.

Minun horoskooppimerkki on neitsyt, mikä tuntu olevan tärkeä asia selvitettäväksi toimituksen väelle. Jos horoskoopit ei ole sinun juttu, niin mainittakoon vain, että olen syntynyt elokuussa eli olen kesän lapsi. Onhan kesä ihmisen parasta aikaa! Talvena kertyneet silmäpussit ja tummuneet hiukset alkavat vaalenemaan, kun aurinko paistaa yötä päivää.

Lisääntyneen valon mukana luonto on vihdoinkin puhjennut kukkaan ja luonnonveteen pääsee uimaan ilman, että tarvii ensin tehdä reikä jäähän. Rakastan kukkien kauneutta ja tänä kesänä haluaisin tutustua kukkien ja marjojen lisäksi muihinkin luonnon antimiin. Jos tunnistat villiyrtit ja sulla on joku bravuuri, jota niistä valmistat, niin vinkkaa mullekki: tehhään siitä juttu! Oli se sitten tee, piirakka tai salaatti. Mulle kaikki niistä on vielä aika vieraita!

Kukkien ja uimisen lisäksi nautin tuoreesta leivästä, aamukahvista, joogasta ja hyvistä tarinoista. 

Olen seikkailija ja tämä kesä on taas erilainen seikkailu. Viime kesän vietin Hailuodossa ja olin hotellissa töissä, sitä edellisen kesän olin au pairina Espanjassa. Aiemmin olen ollu töissä ravintolassa ja lelukaupassa. Seikkailut ja matkustellessa kuullut tarinat minut varmasti ajoivatkin tälle alalle. Haluan tietää paljon ja oppia lisää. Viime talven olenkin viettänyt journalistiikan opintojen parissa Jyväskylässä.

Ahmin tarinoita reissaamisen lisäksi kirjoista, lehdistä, lauluista, ihmisiä kuuntelemalla ja vanhoja valokuvia katselemalla. Elämme tarinoiden maailmassa. Jokaisella on tarina kerrottavanaan iästä, sukupuolesta tai kotipaikasta riippumatta. Itselleni mieleenpainuvimpia tarinoita ovat naisten oikeuksiin ja tasa-arvoon liittyvät kertomukset Suomesta ja maailmalta.

Koska olen nuori, kaikkien digitaalisten laitteiden käyttö sujuu kuin leikki. Ajattelinkin, että alan julkaista sisältöä myös sosiaalisen median puolella. Instagramista lehden tili löytyy nimellä meantornionlaakso. 

Tältäkin kesältä odotan uusia kohtaamisia ja uusia tuttuja. Ylitornio ei ole mulle ennestään kovinkaan tuttu, mutta Pello sen sijaan vähän enemmän. Kesät olen viettänyt Tornionjoen varressa mummojen luona ja mökillä.

Juttuvinkit mulle tulee perille lehden toimitukseen tai esimerkiksi yksityisviestillä siellä Instagramissa. Toivottavasti viihdytte juttujen parissa. Hyvää kesää!

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?