Toimittaja: Kaisu Niska

Kirjaston uusi ilme on valoisa ja avara, ilmava. Ikkunoiden lähellä olevat kirjahyllyt ovat matalia, joten ne eivät estä ikkunoista tulevaa valoa. Maisemakin näkyy.

YLITORNIO – ”Voi mahoton, miten valoisaa!” ”Meillä on ihan uusi kirjasto!” ”Mikä näköala ikkunoista! Onko nuo ikkunat olleet noin isot?” ”Tuntuu kuin tämä salikin olisi aikaisempaa isompi.” Tällaisia ihasteluja oli kuultavissa Ylitornion kirjastossa kesäkuun ensimmäisenä päivänä, kun kirjasto vihdoin ison remontin ja koronasulun jälkeen avasi ovensa asiakkaille.

Ylitornion kirjasto toimi vielä talven ajan väistötiloissa Meän Opistolla, kun vanhaa kirjastoa saneerattiin. Hiihtoloman jälkeen kirjasto pantiin kiinni ja työntekijät alkoivat siirtää aineistoja ja huonekaluja takaisin vanhaan kirjastoon. Uusituissa tiloissa oli tarkoitus avata huhtikuun alusta, mutta toisin kävi.

– Tässä on nyt ollut melkein kolmen kuukauden tauko, että asiakkaat eivät ole päässeet kirjastoon. Viimeiset viikot on ollut noutopalvelu, mutta sisälle ei ole päästetty, vs. kirjastotoimenjohtaja Tiina Väkeväinen kertoo.

Tämän viikon alusta ovet sitten vihdoin avattiin. Ensimmäinen tunti yhdeksästä kymmeneen oli ja on myös koko kesän ajan tarkoitettu riskiryhmiin kuuluville asiakkaille, ja sen jälkeen kirjasto on avoinna kaikille asiakkaille kymmenestä viiteen.

Lauantain aukioloa ei ole, ja myöskään lehtisalin omatoimikäyttö ei ole vielä mahdollista.

Myös Pellon kirjaston aukioloajat ovat samanlaiset.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?