Toimittaja: Kaisu Niska

Minna Juvani porhaltaa porukan ensimmäisenä vauhdikkaasti ylös portaita.

YLITORNIO – Kun koronarajoituksia kesäkuun alussa löysättiin, se näkyi heti myös Ylitorniolla vilkastumisena. Kunnan nuoriso-ohjaaja Laura Huhta sai maanantaina aloittaneeseen pesäpallokerhoonsa heti yli 20 osanottajaa, ja tiistaina hän johdatti pienen naisporukan porrastreeneihin Ainiovaaran kuntoportaille.

Pesäpallokerho jatkuu lähestulkoon heinäkuun loppuun saakka, mutta kuntoportailla treenaillaan vain kesäkuun ajan tiistaisin. Portailla nostetaan sykettä ja tehdään myös lihaskuntotreeniä.

Kuntoportailla voi toki treenata aivan omatoimisestikin. Portaat löytyvät Ainiovaarasta pienen kävelymatkan päästä. Opasteet ovat hiihtokeskuksen parkkipaikan vieressä.

Portaat rakennettiin Ainiovaaraan viime syksynä, mutta harva ehti vielä silloin tutustua niihin. Yksi treeneissä mukana olevista naisista oli käynyt juoksemassa portaita jo viime syksynä, mutta muille portaat olivat uusi asia.

Portaita on noin sata askelmaa, ja kuten portaiden nousu aina, syke kyllä nousee helposti ylöspäin mennessä. 

Huhdan treeneissä ei jääty lepäilemään ylös, vaan lähdettiin samantien alas, ja taas ylös.

Hiki tuli, syke nousi, lihaksissa alkoi maitohapottaa, ja seuraavana aamuna tunsi varmasti treenanneensa. Näinhän oli kuitenkin tarkoituskin, joten porrastreeni ajaa kyllä asiansa. Naiset jatkavat tiistaina porukalla, osa ehkä jo ennen sitä yksinään tai kaverin kanssa.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?