Toimittaja: Minna Siilasvuo

TORNIONLAAKSO – Yhteispohjoismaista Luonnonkukkien päivää on vietetty Tanskassa jo vuodesta 1988. Suomessa Luonnonkukkien päivää vietettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2003.

Varsinainen juhlatapahtuma on yleensä kukkienbongausretki, joita järjestetään eri puolilla Suomea noin 90. Tänä vuonna kukkaretket on peruttu koronan takia, joten Ylitornion-Pellon Luonto ry on päättänyt juhlistaa Luonnonkukkien päivää toisella tavalla.

– Toivomme 10–15-vuotiailta – myös Pellossa ja Ylitorniolla kesälomaansa viettäviltä nuorilta – kuvia paikallisista luonnonkukista. Syksyllä kokoamme kuvista kiertävän näyttelyn, johon otetaan mukaan kuvia kaikilta osallistujilta, Ylitornion-Pellon Luonto ry:n puheenjohtaja Seija Piippola kertoo.

Kuvia julkaistaan kesän mittaan Meän Tornionlaakso -lehdessä ja Ylitornion-Pellon Luonto ry:n sivuilla osoitteessa sll.fi/ylitornio-pello.

Luvassa kukkien bongausta

Kuvausaika alkaa Luonnonkukkien päivänä 14.6. ja jatkuu 14.7. saakka. Kukin kuvaaja voi osallistua tapahtumaan enintään kolmella kuvalla.

– Pohjoista Suomea ajatellen Luonnonkukkien päivä on varhain, mutta kuukauden aikana moni kukka ehtii jo kukkia, Seija Piippola uskoo.

Luonnonkukkien päivällä halutaan lisätä kasviharrastusta ja luonnontuntemusta sekä tarjota mahdollisimman monelle yhteisiä luontoelämyksiä. Tänä vuonna, kun opastettuja retkiä ei järjestetä, ihmisiä kannustetaan tarkkailemaan luonnonkukkia omalla pihallaan tai lähiympäristössä.

– Luonnonkukkien päivänä on hyvä tilaisuus kertoa kasvien ja niiden elinympäristöjen käytöstä, uhkista ja suojelusta, ja tutustua samalla itsekin näihin aiheisiin.

Kuvat voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., jolloin ne voidaan tulostaa, tai ladata Instagramiin tunnuksella #nappaakukka. Kuvan yhteyteen tulee liittää kuvaajan nimi, kuvauspaikka ja -päivämäärä.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?