Toimittaja: Kaisu Niska

YLITORNIO – Ylitornion Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Markku J Mattila muistuttaa, että nyt on meneillään koirien kiinnipitoaika myös metsästyslain mukaan. Metsästyslain säätämä kiinnipitoaika on maaliskuun alusta elokuun 19. päivään saakka. Ulkona oleva koira on pidettävä kytkettynä tai siten, että se on välittömästi kytkettävissä. 

– Tästä saadaan poiketa silloin, kun muuta kuin ajavaa koiraa käytetään metsästykseen tai silloin, kun kanakoiraa tai muuta lintukoiraa koulutetaan. Rauhoitettuja riistaeläimiä ei kuitenkaan saa näiden lisääntymisaikana häiritä.

Järjestyslain tehtävänä on edistää yleistä järjestystä ja turvallisuutta, ja laki asettaa velvollisuuksia myös koiran omistajalle ja haltijalle. Ensimmäiseksi järjestyslaissa mainitaan koirien kiinnipito, joka liittyy yleisen järjestyksen ja turvallisuuden edistämiseen. Järjestyslain rikkoja syyllistyy järjestysrikkomukseen.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?