Toimittaja: Minna Siilasvuo

TORNIONLAAKSO – Kun kevään merkit alkavat näkyä luonnossa, käynnistyy Tornionlaaksossa perinteisesti armoton siivous- ja kunnostusurakka. Into ei rajoitu pelkästään sisätiloihin, vaan myös pihat ja puutarhat pistetään uuteen uskoon, perennojen juuret tuuletetaan ja kesäkukkia kylvetään jokaiseen liikenevään länttiin.

Aina ei sekään riitä. Monessa kylässä siivotaan keväisin yhteistuumin myös tienvarret aina kyliä halkovien pääteiden laitamilta pienten kyläteiden reuna-alueisiin. 

Tänä keväänä toimeen on tartuttu ainakin Juoksengissa, Lampsijärvellä, Turtolassa ja kuntakeskuksessa. Lankojärvellä tartutaan toimeen ensi viikonloppuna. Osa kylistä ja yksityishenkilöistä lähti mukaan Lions Club Pellon haasteen innostamina, osan kohdalla yhteisillä siivoustalkoilla on jo pitkät perinteet.

Pellossa Lions Clubin vapaaehtoiset keräsivät jätesäkit kyytiinsä ympäristökylistä ja toimittivat ne kuntakeskukseen. Sieltä kunta toimitti ne Pellon jäteasemalle ja osallistui näin yhteisiin talkoisiin. Ylitorniolla ei ole tänä keväänä tiettävästi siivottu tienvarsia talkoilla. Moni kerää silti roskaa omatoimisesti.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?