Toimittaja: Kari Kaulanen

Lintukurssilaiset vasemmalta Kaisa Enbuska, Noora-Maria Kovalainen, Merja Karjalainen, Jani Liukkonen ja Jussi Vanha. Takana Satu-Maarit Seppänen, joka otti Mokan hoiviinsa kuvauksen ajaksi. Oikealla Jorma Halonen.

TURTOLA – Joskus aamulenkki saattaa poikia lehtijutun. Niin kävi torstaina 14.5. Yleensä Turtolan Asematiellä ei näy ennen aamukahdeksaa muita kulkijoita. Nyt meidän – minun ja koiran – edestä tielle kääntyi monta henkilöautoa peräkkäin.

Ensin ajattelin, että kyseessä on SEO:n parlamentti, joka on päättänyt koronan vuoksi kokoontua vuorotellen Pellon eri kylissä. Mielessä kävi myös, että ehkä joku on myynyt maata ja kyseessä on lohkominen.

Autot olivat pysähtyneet tienlaitaan heti ensimmäiselle suoralle, loivaan alamäkeen.

Kun pääsin autojen luo, näin, että jokaisella paikalla olevalla oli kiikari. Ja kun yksi heistä oli Jorma Halonen, asia oli selvä. Lintujahan siinä yritettiin löytää ja tunnistaa.

Erä- ja luonto-oppaiksi syksyllä

Kyseessä oli Pellon erä- ja luonto-opaskoulutuksen toisen vuosikurssin kaksipäiväisen lintukurssin jälkimmäinen päivä.

Koulutuksen järjestäjää, Ammattiopisto Lappiaa edustanut Satu-Maarit Seppänen kertoi, että lintukurssille pääsi mukaan kahdeksan ensimmäisenä ilmoittautumaan ehtinyttä. Syynä tähänkin rajaukseen oli korona.

Koulutuksessa on kaikkiaan 10–12 oppilasta eri puolilta Suomea. Pellon lisäksi heitä on tullut muun muassa Rovaniemeltä, Kittilästä, Sodankylästä, Imatralta, Kuopiosta ja Helsingistä.

Korona on vaikuttanut koulutukseen myös siten, että muutamia tapahtumia on jouduttu siirtämään tai jopa perumaan. Niinpä syyskuun loppuun suunniteltu oppilaiden valmistuminen siirtyy loka-marraskuulle.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 12.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?