Toimittaja: Kaisu Niska

Juho Kangas leikkaa oikean kokoista palasta. Taustalla Santtu Sirkkala ja Ville Väänänen.

YLITORNIO – Kansainvälistäkin mainetta ballhockeyssä eli suomalaisittain tossulätkässä niittänyt Peräpohjolan Poropojat on hankkinut ja asentanut Ainiovaaran Jäähallin kaukaloon lattian, pelialustan, jolla voi pelata kesän aikana mitä vain pelejä. Lattia on hyvä alusta myös rullaluisteluun. Poropojat saivat lattian asennettua valmiiksi viime viikonloppuna.

Valmentaja Jari Väänänen oli lauantaina asennustalkoissa muutaman poropojan kanssa, ja kertoo, että lattialevyt tilattiin Tsekistä ja ne saapuivat Ylitorniolle viikko sitten. Suunnilleen isoilta lego-levyiltä näyttävät mattolevyt ovat kooltaan metri kolmekymmentä kanttiinsa. Lattia koostetaan isoista harmaista levyistä, pienistä joustopaloista sekä erikseen olevista siniviiva- ja keskialueen punaviivapaloista.

– Eilen tehtiin täällä puolille öin.

Talkoissa ovat Väänäsen kanssa olleet erityisesti Santtu Sirkkala, Ville Väänänen, Juho Kangas ja Paulus Kariniemi, mutta jokunen muukin on välillä käynyt.

– Maton kanssa tulivat Tsekistä myös asennusohjeet ja tarkat paikat, mihin esimerkiksi joustolevyt tulee laittaan ja niin edelleen.

Peräpohjolan Poropojat ovat kilpailleet Euroopan eri puolilla pidetyissä ballhockeyn turnauksissa sekä MM-kisoissa vuodesta 2010 lähtien varsin ahkerasti. Joukkue on edustanut Suomea ballhockeyn MM-kisoissa jo neljästi.

Viime vuonna MM-kisoihin matkaava joukkue koostettiin Suomessa eri joukkueiden parhaista pelaajista, mutta joukkueessa oli edelleen 11 Poropoikien pelaajaa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?