Toimittaja: Kaisu Niska

YLITORNIO – Koronatilanne Ylitorniolla on kunnan johtavan lääkärin, Kari Askosen, mukaan rauhallinen tai ainakin rauhoittumassa. THL:n tilastoinnin mukaan kunnassa on todettu tähän mennessä 28 koronatapausta, viimeiset neljä noin reilun viikon aikana.

Sairastuneista vain minimaalisen pieni osa on joutunut sairaalahoitoon Länsi-Pohjan keskussairaalaan. Terveyskeskuksessa on vuodeosastolla niin sanottu koronaeristysosasto, jossa on ollut eristyksissä viisi henkilöä.

Suurin osa sairastuneista on Askosen mukaan jo parantunut. Sairaana olevien tai jo parantuneiden määrää on kuitenkin vaikea sanoa tarkalleen, koska esimerkiksi koronaan sairastuneiden oirekirjo on suuri.

– Voi olla nollaoireisia, voi olla ripulia, kovaa yskää, kuumetta, lihassärkyä, päänsärkyä ja niin edelleen. Esimerkiksi kuiva yskä jää monelle viikkokausiksi, mutta kyse ei ole enää tartuttavasta sairaudesta.

Karanteeniin asetettuja koronalle altistuneita on Ylitorniolla kaikkiaan noin 40–50 henkeä ja kaikki karanteenissa olevat ovat seurannassa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?